ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Eşyoder'den 'Kütüphaneler Haftası'nda Şiir Ve Türkü Şöleni

Eskişehir Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER)'ne üye şairler, "Kütüphaneler Haftası'nı "şiir ve türkü şöleni" ile dernek binasında kutladılar.

29.3.2017

Eşyoder'den 'Kütüphaneler Haftası'nda Şiir Ve Türkü Şöleni

EŞYODER Başkanı Ertuğrul Şakar, şiir ve türkü şöleniyle ilgili yaptığı açıklamada, "Kütüphaneler Haftası nedeniyle şairlerimiz şiir yazdılar ve bu şiirleri sıra ile okudular. Ozanlarımızdan Arif Çayır, Tahsin Genç, Hasan Bakırcı kendi besteledikleri türküleri söylediler. Derneğimizin kütüphanesinde; Eskişehir'i tanıtan ve Türk Halk Edebiyatı ile ilgili kitaplar, ansiklopediler, romanlar, şairlerimizin yazdığı şiirler ve yazarlarımızın yazdıkları romanlar, anılar bulunmaktadır. Şairlerimiz, yazarlarımız ve ozanlarımız derneğimizde oluşturduğumuz kitapları okuyarak ve okuduklarından esinlenerek şiirler yazıyorlar, türküler söylüyorlar. Bu kitapların oluşturulması yürekten geldiği için, başka yüreklere ulaşabilmektedirler. Şair ve ozanlarımız; şiir ve türkü etkinliklerimiz içerisinde, günümüzün gelişen teknolojisi nedeniyle kaybolmakta olan değerlerimizi de canlandırmaya çalıştırmaktadırlar. Şairler ve ozanlar arsında birlik ve beraberlik duygusu; şairler ve ozanlar arasındaki iletişimi, mutluluk ve verimliliği artırmaktadır. Özlediğimiz ve hedeflediğimiz anlamda bilgi toplumunu meydana getirebilmenin yolu ise; eğitime, bilime ve araştırmaya şair ve ozanlarımızla birlikte, birinci derecede önem vermekten geçmektedir" diye ifade etti.


Kaynak:
http://www.ulusalpost.com/esyoderden-kutuphaneler-haftasinda-siir-ve-turku-soleni-81185h.htm


Yorumlar
"Eşyoder'den 'Kütüphaneler Haftası'nda Şiir Ve Türkü Şöleni" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Eşyoder'den 'Kütüphaneler Haftası'nda Şiir Ve Türkü Şöleni ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.