ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Antalya-Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde düzenlediği Kaleiçi Edebiyat Günleri Alanya’da

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde düzenlediği Kaleiçi Edebiyat Günleri Konferans Dizisi’nde Şair, Ressam ve Yazar Recep Garip, gençlere “Şiir ve Medeniyet”i anlattı.

24.2.2017

Antalya-Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde düzenlediği Kaleiçi Edebiyat Günleri Alanya’da

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın geçen yıl başlattığı ‘Kaleiçi Edebiyat Günleri’ devam ediyor. Şair, Ressam ve Yazar Recep Garip’in konuşmacı olarak katıldığı konferans, Alanya ve Gazipaşa’da gerçekleştirildi. Alanya Oba Nazmi Yılmaz Anadolu Lisesi ve Gazipaşa Kemal Akça Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Şiiri anlatan Recep Garip, edebiyat içerisinde yer alan bu özel sanat dalının değerine ve özelliklerine değindi. Garip, şiiri “Arınmış ve arındırılmış sözcükler bütünüdür. Fazlalıkları atılmış, göze, kulağa ve gönüle hoş gelen terennümleri fısıldar. Bu fısıldayış, saatin tik takları gibi uyumlu, örgülü, paslanmamış anlamları da taşır. Şiir, insanın duygu ve düşüncelerini kısa ve öz bir şekilde ifade etme sanatıdır” sözleriyle tanımladı.

Garip konferansta özellikle Türk edebiyatına ölümsüz eserler bırakan Yunus Emre, Dadaloğlu, Karacaoğlan gibi halk ozanlarının yanı sıra Nazım Hikmet, Necip Fazıl, Sezai Karakoç gibi şairlerin mısralarından örnekler verdi.


Kaynak:
http://www.haberalanya.com.tr/kaleici-edebiyat--gunleri-alanya-da-27468.html

Antalya
Yorumlar
"Antalya-Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde düzenlediği Kaleiçi Edebiyat Günleri Alanya’da" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Antalya-Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde düzenlediği Kaleiçi Edebiyat Günleri Alanya’da ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.