ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Basın Bülteni ve İmza Günü

10.3.2009

Basın Bülteni ve İmza Günü

İMZA PROGRAMI

(CKM 3. KAT FUAYESİ) 13 MART 2009 CUMA
Süheyla Taşçıer, (Payan Yayınları) st:11-18 KASDAV Bireysel Standlar)

15 MART 2009 PAZAR 3.KAT FUAYESİ
Süheyla Taşçıer, (Payan Yayınları) st:11-18 KASDAV Bireysel Standlar)

YER:
Cadde Bostan Kültür Merkezi (CKM) Haldun Taner Sk.No:11 CADDE BOSTAN

Gazeteci-Şair Süheyla TAŞÇIER, KASDAV’IN DÜZENLEDİĞİ Kadıköy’ü yazanlar ve Kadıköy’lü yazarlar etkinliğinde okurlarıyla buluşuyor.

Süheyla TAŞÇIER, Payan Yayınları tarafından çıkan son kitabı Tenimin Altındaki Tanrıçalar, uzun aradan sonra baskı yapan birinci kitabı Oniki Saatlik Sevgili ve ikinci kitabı Yağmur Altında Sevişsek adlı kitaplarını imzayacak.

Arzu Altınçiçek
Payan Yayınları
Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü

BÜLTEN

“Kadıköylü Yazarlar ve Kadıköy’ü Yazanlar Buluşması” Gelenekselleşiyor

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen “Kadıköylü Yazarlar ve Kadıköy’ü Yazanlar Buluşması” etkinliğinin ikincisi 13-14-15 Mart tarihlerinde düzenleniyor. Bu yıl yine Caddebostan Kültür Merkezi’nin ev sahipliği yapacağı organizasyon, Kadıköy Sağlık ve Sosyal Dayanışma Vakfı yükleniciliği; Kadıköy Belediyesi, Türkiye Yazarlar Sendikası, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Dostları Derneği, Gazete Kadıköy ve Bilfen Okulları desteği ile gerçekleştiriliyor. Bu yıl, etkinliğin temasına Kadıköy ve Kadıköylü olmanın yanı sıra, 2008 de kaybettiğimiz ve Kadıköylülüğü ile de bilinen ünlü şair Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın yaşamı ve eserleri de dahil ediliyor.

Üç gün sürecek etkinlikte, sanat ve edebiyat dünyasının değerli isimleri; söyleşi, imza günleri, atölye çalışmaları, saydam gösteriler ve dinletiler ile Kadıköylülerle buluşacak .Niyazi Ölmez,Cihan Demirci,Orhan Erinç,Orhan Türker, Müge İplikçi, Muzaffer Ayhan Kara, Zeynep Cemali, Güldal Okutucu,Orhan Bursalı, Mario Levi, Işıl Özgentürk, Orhan Çekiç,Süheyla Taşçıer, imza günleriyle; Enver Ercan, Hıfzı Topuz, Cengiz Eren söyleşi ve paneller ile; Salim Okumuş, fotoğraf ve yorumları ile; Nazan Tacer origami atölye çalışması ile etkinlikte yer alacak isimlerden sadece bazıları.
28 yayınevi katılımının olacağı etkinlikte ayrıca açılış günü Fazıl Hüsnü DAĞLARCA’nın özel eşyaları 4.kat fuayede tüm konuklar için sergilenecek.

Bu yıl ki Kadıköylü Yazarlar ve Kadıköy’ü Yazanlar Buluşması kapsamında, Dağlarca’nın vasiyeti üzerine bir şiir yarışması da düzenleniyor. İstanbul İli genelinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren ilköğretim okulları arasında bu yarışmaya 52 okulun 800’e yakın şiir ile katılım gösterdiği bildiriliyor. “Doğa ve Hayvan Sevgisi” konulu şiirler, iki ayrı kategoride değerlendirilecek, yarışma ön jürisinde; Türkiye Yazarlar Sendikası’ndan Mehrizat, Nurullah Can, Sanat Yaprağı Dergisi’nden Tanju Akerman,Kasdav proje geliştirme danışmanı Asuman Ermurat yer alıyor. İlk eleme sonuçlarına göre finale kalan şiirler, Ahmet Soysal, Alpagut Gültekin, Haydar Ergülen ve Ömer Aygün tarafından son kez değerlendirilecek ve dereceye giren minik şairlerin ödüllerinin verileceği tören, etkinliğin açılış programı içinde yer alacak.

13 Mart Cuma günü 11.00-13.00 saatleri arasında düzenlenecek açılış töreni, protokol konuşmaları ile başlayacak; Özel Bilfen Okulları öğrencilerinin “Dağlarca” konulu etkinlikleri ile devam edecek. Açılışta ayrıca “Kadıköylü Yazarlar ve Kadıköy’ü Yazanlar Buluşması”nın bu yıl ki onur konukları, Ahmet Miskioğlu, Nail Güreli, Melisa Gürpınar, Ataol Behramoğlu’na ödülleri takdim edilecek.
Fa Organizasyon tarafından düzenlenecek kokteylin ardından söyleşilere geçilecek. Üç gün boyunca etkinlikler ziyaretçilere ücretsiz olarak sunulacak.

Kadıköy’e Yakışır Bir Sanat Etkinliği

KASDAV Proje Geliştirme Danışmanı ve Etkinlik Koordinatörü Asuman ERMURAT, geçen yıl birincisini gerçekleştirdikleri organizasyonun bu yıl ki ayağının daha küçük bir çekirdek kadro ile yoğun çalışmalar sonucunda hayata geçirildiğini belirtti. Ermurat, “Kadıköy, başlı başına bir sanat ilçesi. Şairi, yazarı, ressamı ile her dalda sanatını icra edenlere her dönemde kucak açmış bu ilçeye yakışır bir etkinlik olduğunu düşünüyoruz. Geçen yıl yaşananlar bizi öylesine mutlu etti ki, tüm zorluklarına rağmen bu yıl ve her yıl buluşmayı gerçekleştirme sorumluluğu içinde gördük kendimizi. Ayrıca bu yıl bir “vefa” borcunu da yerine getirmiş oluyoruz. Yakın zamanda kaybettiğimiz değerli şairimiz Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın genç kuşaklara şiiri ve sanatı sevdirebilme çabasına biz de bu etkinlikle küçük de olsa bir katkı sağlamış olduk. Katılımın beklediğimizin üzerinde olduğunu memnuniyetle ifade etmeliyim. Bu da biz güdüleyen sonuçlardan bir diğeri. Umarım daha uzun yıllar “Kadıköylü Yazarlar ve Kadıköy’ü Yazanlar Buluşması”nda hep birlikte olabiliriz.”

Mesaj Yaz 11.3.2009 09:00:35
KUTLUYORUM SİZİ ADANA'DAN KUCAK DOLU SELAMALR

Yorum Yapın

Basın Bülteni ve İmza Günü ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.