ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Mehmet Akif Ersoy, mezarı başında anıldı

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 80. yılında mezarı başında anıldı.

27.12.2016

Mehmet Akif Ersoy, mezarı başında anıldı

İstiklal Marşı’nın yazarı Milli şair Mehmet Akif Ersoy, ebediyete yolculuğunun 80’inci yıldönümünde Edirnekapı Mezarlığı’ndaki kabri başında dualarla anıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın organize ettiği ve birçok belediyenin katılımıyla gerçekleştirilen anma törenine usta şair Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon, Mehmet Akif Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve birçok okuldan öğrenci katıldı.

“Yeni asımlar gençlerimiz olacak”
Milli şairi kabri başında dualarla anan torunu Selma Argon, “Ben her zaman duygulu bir insanım zaten ancak bugün özelikle içimde duygu yoğunluğu var. çünkü etraftaki çocukları ve ilgiyi görünce dedem için çok mutlu oluyorum. Aslında o fazla tezahüratı çok sevmeyen bir insandı fakat sevgiyi hak eden bir insan. Çocukları, gençleri çok sevmiş zamanında. Gençlerin burada olması ayrıca mutlu ediyor beni. İnanıyorum ki onlar bizim geleceğimiz, yeni asımlar gençlerimiz olacak” ifadelerini kullandı.

Kabri başında okunan dualar ve şiirler eşliğinde anılan usta şair Mehmet Akif Ersoy’u torunu Selma Argon Ersoy ve birçok öğrenci yalnız bırakmadı.

Yorumlar
Mesaj Yaz 27.12.2016 18:52:42

Bayat fotoğraf(kabir üzerine konan kartondaki yıl rakamı)...

Bu kabir, Âkif'e revâ görülen ikinci kabirdir; ilkinden, mezarlık yola katıldığı için, bizim arabalar geçiyor!.

Samîmiyetiyetimiz bu kadar.

kadiryeter 2016

w.edebiyatdefteri.com/etkinlikler/incele/5428/mehmet-akif-ersoy--mezari-basinda-anildi



Yorum Yapın

Mehmet Akif Ersoy, mezarı başında anıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.