ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'Hüzün Yanığı' raflarda

Sinan Yağmur'un, aşk, hüzün ve yalnızlık üzerine düşüncelerini değerlendirdiği yeni kitabı 'Hüzün Yanığı' çıktı.

13.12.2016

'Hüzün Yanığı' raflarda

Islak harflerle konuş benimle sevdiğim.Ben sende en çok hüznü sevdim. Uzaklığı ayrılığın mesafesi bilirdim, meğerse ucu kapanmayan uzaklıklar yakınlıktan doğarmış. Aşk uzaklıktır, ölüm ise yakınlık. Aşk ile ölüm arasındaki perdenin adıdır hüzün. Ve her aşığın hüzünden geçen hazin bir hikâyesi vardır.
Kirletilen bir aşkı ancak hüzün temizler. Sürekli sorgu ve hesaplaşmaya dönen bir evliliği hüzün yanığı teselli eder. Aşk. Ayrılık. Yalnızlık. Yoksulluk. Ölüm. Hüzün yangınlarının beş mevsiminden günümüz insanlarının yalnızlığına bir yürek esintisi Hüzün Yanığı. Tasavvufi aşkı konu ettiği romanlarıyla milyonlarca okura ulaşan Sinan Yağmur, bugünde yaşanan bir aşk hikâyesiyle İstanbul’un arka sokaklarında, Kapadokya’da peribacaları labirentlerinin arasında dolaştırıyor okuyucusunu. Her zamanki gibi pergelin bir ayağını aşkın merkezine diğer ayağını ayrılığın hüzün ateşine dokundurarak, âşık olmakla sevmenin eş anlamlı olmadığını gösteriyor.

Sinan Yağmur kimdir?

1965’te Kırşehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kırşehir’de tamamladı. Kırşehir İmam-Hatip Lisesinden 1984’te, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden de 1990’da mezun oldu. Aynı yıl "Kelâm ve İslâm Felsefesi Ana Bilim Dalında yüksek lisansa başladı. 1991 senesinde Kadınhanı İmam-Hatip Lisesinde öğretmenliğe başlayan Sinan Yağmur, sırasıyla Konya Merkez İHL ve Meram Dr. Ali Rıza Bahadır İHL’de idarecilik görevlerinde bulundu. Halen Naciye Mumcuoğlu Lisesinde din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni olarak görevini sürdüren Yağmur, evli ve iki çocuk babasıdır.
Selçuklu Belediyesince organize edilen "Annelik Okulunda" aile içi iletişim, eşler arası sevgi konularında konferans etkinliğinde bulunan yazar ulusal ve yerel tv’lerde eğitim programlarına katılmıştır.

Yorumlar
"'Hüzün Yanığı' raflarda" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

'Hüzün Yanığı' raflarda ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.