ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türkan Şoray'ın mektupları kitap oldu

Türkan Şoray’ın 70’li yıllarda FotoRoman dergisinde yaptığı mektuplaşmalar kitap oldu. O mektuplar Ercan Akarsu’nun “Bir Nesil Türkan Şoray’la Mektuplaştı” kitabında toplandı

7.11.2016

Türkan Şoray'ın mektupları kitap oldu

Kendisine gönderilen mektuplar hakkında şunları söylüyor: “Seyircimin bana duyduğu sevgi başka hiçbir şeyle değiştirilemez. Bazen onlardan gelen mektupları okuduktan sonra kendi kendime ‘Seyircilerim, sizin için canım feda olsun’ diye çığlık atıyorum. Bir duyan olsa deli diyebilir. Ama hangi duygu sevgiden daha güzeldir ki?”

Kitaptan ilginç bilgiler

◊ Türkan Şoray’a her gün gelen mektup sayısı ortalama 100 civarındaydı. 14 yılda 511 bin ve her mektup boyutunun 16 cm olduğu hesaba katılırsa, 81.760 metreye eşittir.
◊ Türkan Şoray 24–25 yaşlarındayken ve daha kendisi için bir ev bile satın almamışken kazandığı parayla okul yaptıran ilk sanatçıdır.
◊ 223 film ile dünyanın en çok film çeken kadın oyuncusudur.
◊ Türk sinemasının en parlak yılları olan 1960-1970’lerde Türkan Şoray senede 10–12 film çevirmiştir.
◊ Türkan Şoray üst üste tam 23 kez halkın oylarıyla verilen “Altın Kelebek” ödülüne layık görülmüştür.

Yorumlar
Mesaj Yaz 9.11.2016 10:36:59
İlk gençlik filmleri zerre sanat değeri taşımıyor bana göre. Onun da sanatı çok umursadığını sanmıyorum o dönemde. Son dönem filmleri -yanındaki oyuncuların da katkısıyla- kayda değer. Türkan Şoray'ı hep kocaman takma kirpikleriyle ve abartılı mimikleriyle hatırlayacağım. 511 bin mektuba şayet kendisi cevap vermişse bravo. Sanırım kitabı okuyunca anlayabiliriz bunu.


Yorum Yapın

Türkan Şoray'ın mektupları kitap oldu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.