ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Çağdaş Sanat Fuarı kapılarını yarın açıyor

Contemporary İstanbul Fuarı’na 20 ülkeden 70 galeri ve 520 sanatçı katılıyor. Fuar, 6 Kasım’a kadar gezilebilecek.

2.11.2016

Çağdaş Sanat Fuarı kapılarını yarın açıyor

Çağdaş sanatın en iyi örneklerini sanatseverlerle buluşturan Contemporary İstanbul Fuarı, yarın başlıyor. İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 11’incisi düzenlenecek ve 6 Kasım’a kadar sanatseverlere açık olacak.

11 YILDA BÜYÜK GELİŞİM
20 ülkeden 70 galeri ve 520 sanatçının bin 500’ü aşkın eserle katılacağı Contemporary İstanbul, birbirinden ilginç çağdaş sanat eserleriyle ziyaretçilerini bekliyor. Contemporary Istanbul, 11. yılında da Akbank’ın desteğiyle kapılarını açıyor. Türkiye’nin en kapsamlı uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, 2006’da 40 ulusal ve 9 uluslararası olmak üzere 49 galeri ile yola çıktı. 11’inci yılını kutlayan Contemporary İstanbul’da 20 ülkeden 70 galeri ve 520 sanatçının bin 500’ü aşkın eseri sergilenecek.

600 BİN DOLARLIK ÇİFT BOYNUZ
Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, fuarın geldiği noktayı şöyle anlattı: "2005’te bizimle risk almaya gönüllü bir avuç galeri vardı. Bugün ise 520 sanatçıyı temsil eden, 20 ülkeden, 70 galeriyi ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Gururla dile getirmek isterim ki Contemporary Istanbul bütün dünyadan sanatseverlerin saygısını kazanmış bir sanat fuarı haline geldi." Fuarda galerisi bulunan sanatçı Ahmet Güneştekin ise Zülkarneyn figüründen esinlenerek yorumladığı işlerini Contemporary İstanbul’da ilk kez sanatseverlerle buluşturacak. Güneştekin’in 4 kıtadan 12 farklı yaban boynuzu seçilerek inşa edilen "yolculuk" ve "ölümsüzlük" kavramları etrafında geliştirdiği, binlerce metal parça ve ayna kullanarak çalıştığı "Ölümsüzlüğe Yolculuk" adlı eser de fuarda yer alıyor. Sanatçı Ahmet Güneştekin, Zülkarneyn serisindeki işleri, Kuran’ın Kehf suresinin 83-101. ayetlerinde ve Tevrat’ta anlatılan Zülkarneyn figürünün görsel temsilleri olarak tasarladığını ifade etti. Zülkarneyn figürü ile seyahatleri sırasında tanıştığını ifade eden Güneştekin, eserin değerinin 600 bin dolar olduğunu ifade etti.

Yorumlar
"Çağdaş Sanat Fuarı kapılarını yarın açıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Çağdaş Sanat Fuarı kapılarını yarın açıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.