ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İtalyan aktör Bud Spencer hayatını kaybetti

Kariyeri boyunca yaklaşık 40 filmde rol alan aktör 86 yaşında yaşamını yitirdi

28.6.2016

İtalyan aktör Bud Spencer hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü İtalyan aktör Bud Spencer, 86 yaşında hayatını kaybetti.

Asıl adı Carlo Pedersoli olan ünlü aktör Roma’da yaşamını yitirdi. 31 Ekim 1929 doğumlu Bud Spencer, spaghetti western tarzı yapımlarla tanınmış ve partneri Terence Hill ile çok sevilen filmlerde almıştı.

Bud Spencer, kariyeri boyunca yaklaşık 40 filmde rol aldı.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, ünlü aktörün ölümünün ardından "Elveda #BudSpencer. Seni çok sevdik" diye tweet attı.
BUD SPENCER KİMDİR?
Gerçek adı Carlo Pedersoli olan Bud Spencer, 31 Ekim 1929 yılında Napoli, Campania, İtalya’da doğmuştur. Birçok alanda başarılı olan Spencer, Yazar, aktör, eski yüzücü, şarkıcı, besteci, sanayici, avukat, senarist, stilist ve albüm yapımcısıdır.

Gerçek adı Carlo Pedersoliden çok Bud Spencer olarak bilinir. Kendisi gibi italyan olan aktör Terence Hill ile oynadıkları dövüş-vahşi batı-komedi (İtalo-Western) filmleri ile üne kavuşmuştur. Filmlerinde genellikle dik başlı, ağır tabiyatlı, yufka yürekli ayrıca düşmanlarını bir yumrukta etkisiz hale getiren iri cüsseli karakteri canlandırmıştır.

Yorumlar
Mesaj Yaz 28.6.2016 21:31:25
Banana Joe


Yorum Yapın

İtalyan aktör Bud Spencer hayatını kaybetti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.