ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kitap Okuma Yarışmasında Birinci Olan Ayşe Nine'ye Yazar Ziyareti

Uşak'ın Eşme ilçesinde düzenlenen okuma yarışmasında birinci olan 72 yaşındaki Ayşe Kıran, okuduğu kitaplar arasında en çok beğendiği 'Mutluluğun Rengi Siyah' adlı kitabın yazarı Kenan Gökçe ile bir araya geldi.

5.6.2016

Kitap Okuma Yarışmasında Birinci Olan Ayşe Nine'ye Yazar Ziyareti

Uşak’ın Eşme ilçesinde düzenlenen okuma yarışmasında birinci olan 72 yaşındaki Ayşe Kıran, okuduğu kitaplar arasında en çok beğendiği "Mutluluğun Rengi Siyah" adlı kitabın yazarı Kenan Gökçe ile bir araya geldi.

Yazar Gökçe, Güllü Köyü’nde yaşayan Ayşe Nine’yi evinde ziyaret etti.

Ayşe Nine’nin haberini gazetelerde okuduğunu ve en sevdiği kitabın kendi kitabı olduğunu öğrendiğini belirten Gökçe, "Haberi okuyunca dedim ki ’gideyim hem Ayşe Teyze’yi ziyaret edeyim, hem imzalı kitabımı verip elini öpeyim’. Türkiye’de okuma oranın çok az olduğu düşünülünce Ayşe Nine gibi insanların varlığı bizim için çok daha önemli. Ayşe Nine’nin birçok gence ve yetişkine örnek olması gerekiyor" dedi.

Gökçe, "Mutluluğun Rengi Siyah" kitabı ile yeni yazdığı "Yanımdaki Şizofren" adlı kitapları hediye etti.

Kıran ise yazar Gökçe’nin kitabını çok beğendiğini ve 3 kez okuduğunu ifade ederek, "Çok güzel, sürükleyici bir kitap. Babam fakirlikten dolayı beni okutamadı. Rüyalarımda hala yatılı okullarda okuduğumu görüyorum. Kendim okuyamadım ama çocuklarımı okuttum. Torunlarımın da okumaları için elimden gelen her türlü yardımı yapıyorum" dedi.

Güllü Ortaokulu tarafından düzenlenen okuma yarışmasında 72 yaşındaki ilkokul mezunu Ayşe Kıran, 30 kitap okuyarak 70 katılımcı arasında birinci olmuştu.


Kaynak:
http://www.haberler.com/kitap-okuma-yarismasinda-birinci-olan-ayse-nine-ye-8499109-haberi/


Yorumlar
Mesaj Yaz 11.6.2016 13:31:14
Ne mutlu, ne güzel... Rahmetli annem de kitap okumayı çok severdi. 'Ah, beni kitaplarla dolu bir oraya hapsetseler...' derdi...

Mesaj Yaz 7.6.2016 12:18:29


Istemek her zorun panzehiri..

Helal olsun.



Yorum Yapın

Kitap Okuma Yarışmasında Birinci Olan Ayşe Nine'ye Yazar Ziyareti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.