ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Başarı ve aşk romanlarını seviyoruz!

Kitabın raf ömrü (kitapçıda durduğu süre) önceden, yıllarla veya aylarla anılırken artık bu süre bir iki haftaya kadar düştü. Yani ilk hafta içinde, kayda değer bir satış göstermezse hemen iade ediliyor.

25.3.2016

Başarı ve aşk romanlarını seviyoruz!

2.3 Milyarlık kitap piyasasında yapılan kısa bir araştırma, acı gerçekleri de ortaya çıkardı. Okuyucu, Dostoyevski, Shakespeare, Necip Fazıl, Oğuz Atay’ın gözünün yaşına bakmazken; raflardaki reklam sistemi de yayınevlerini çileden çıkardı. Ortaya çıkan sonucu Özkan Özdem değerlendirdi.

Son dönemde küçüklü büyüklü tüm yayınevlerinin ilgi odağında ’kişisel gelişim ve aşk’ var.Pena Yayınları Yayın Yönetmeni Özkan Özdem, okur sayısının her yıl arttığı, kitap kültürünün oturmaya başladığı pazarı, gelişmeye açık bir alan olarak görüyor. Özdem,çoksatan kitapların hızla büyüyen yayıncılık piyasasının önemli bir belirleyeni olduğunu söylüyor. En çok satanlar piyasasının biraz fenomen biraz da belli bir ihtiyaca cevap verdiğin paylaşıyor.

Özkan Özdem bu şekilde anlattı!
Özkan Özdem ’’Aslında kültürel olarak kalıcı olan kitap, bir ürün halinde üretilip aynı hızda tüketime sunuluyor’’ çoksatan piyasasındaki bu telaşın nedenini açıklıyor: ’’Kitabın raf ömrü (kitapçıda durduğu süre) önceden, yıllarla veya aylarla anılırken artık bu süre bir iki haftaya kadar düştü. Yani ilk hafta içinde, kayda değer bir satış göstermezse hemen iade ediliyor. Gelecekteki satış potansiyelini kaybediyor. Bu yüzden yayıncılar, kısa zamandaki satışını desteklemek, bilinirliği artırmak için reklam ve pazarlamaya ciddi yatırım yapıyor.’’

Yorumlar
Mesaj Yaz 2.4.2016 18:09:41
Bu piyasa böyle ama en büyük etken de internet.


Yorum Yapın

Başarı ve aşk romanlarını seviyoruz! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.