ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

"Tefekkür" sergisi açıldı

Ressam Ayşe Şakire Aydın’ın üçüncü kişisel sergisi "Tefekkür" sanatseverlerle buluştu.

23.2.2016



Milli Saraylar Dolmabahçe Sanat Galerisi’ndeki serginin açılışında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Aydın, üç yıllık çalışmalarından meydana gelen sergide yağlı boya ve pastel çalıştığı, natürmort, portre, peyzaj eserlerinin yer aldığını söyledi.
Aydın, resim sanatına ortaokulda ilgi duymaya başladığını belirterek, “İSMEK, Halk Eğitim gibi kurumların resim kurslarında eğitim almaya başladım. Javad Soleimanpour, Recep Kaplan, Mehmet Nacafzadeh ve Uğur Mine Tamay atölyelerinde özel resim dersleri aldım" diye konuştu.

Öğrenmeye hala devam ettiğini vurgulayan Aydın, “Şu anki sergi benim üçüncü kişisel sergim. Son on yıldır daha çok karma sergilere eser veriyorum, ilk kişisel sergimi ise beş yıl önce gerçekleştirdim. Tabloları evde koyacak yer bulamadığım zaman ise kişisel sergi vaktinin geldiğini anlıyorum. Bana huzur veren resimleri sergilemeyi tercih ediyorum” ifadesini kullandı.

"Sanat hayatın zorluklarına dayanma gücü veriyor"
Ayşe Şakire Aydın, insanların bakışlarında hissettiği duyguyu portrelerde yansıtmaya çalıştığını belirterek, resim yapmanın kendisi için terapi gibi olduğunu, ruhunun sanatın dinginliğiyle şekillendiğini kaydetti.

"Sanat hayatın zorluklarına dayanma gücü veren, insanın ruhunu olumlu yönde törpüleyen bir dal" yorumunu yapan Aydın, sanatla uğraşan bir insanın dünyaya bakışının çok daha farklı olduğunu dile getirdi.

Sanatçının özel portre çalışmalarının da yer aldığı sergi, 28 Şubat tarihine kadar görülebilecek.

Kaynak : AA

Yorumlar
Mesaj Yaz 23.2.2016 22:47:21
Sanal galeri açılsa, gidemedigimiz sergileri gezsek:(((


Yorum Yapın

"Tefekkür" sergisi açıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.