ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Tarihi operada Türk sanat müziği

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen 'Hangi müziği seviyorsunuz' etkinliğinde Türk Sanat Müziği seslendirildi.

22.2.2016

Tarihi operada Türk sanat müziği

Üç yıldan beri yapılan etkinlikte kentin önde gelen kişilerinin arzu ettiği müzik seslendiriliyor.

Etkinlikte Frankfurt Anakent Belediye Başkanı Peter Feldmann’ın isteği üzere Nure Dlovani (Keman), Hıdır Şenol (ud) ve Yıldırım Uçar’dan (kanun) oluşan üçlü “Hatıra Defter”i, “Üsküdar’a gider iken” ve “Nihavend Longa” yı icra ettiler.

Operanın Mozart Salonu’unda 700 operasever Alman davetliye Türk Sanat Müziği’nin tarihi de anlatıldı.
Anakent Belediye Başkanı Feldmann, “Ben sürekli Türk Sanat Müziği dinlemiyorum. Bu müziği anlamaya çalışıyorum. Nüfusun yüzde 48’i göçmen veya göçmen kökenli olan kentimizde ’Alte Oper’de Türk Sanat Müziği’nin icra edilebileceğini göstermek istedim. Buradaki davetlileri kentimizdeki kültürel değeri, Türk Sanat Müziği ile tanıştırmak istedim” dedi.

Türk Sanat Müziği, Klasik Batı Müziği ve Hint Müziği ile birlikte dünyada süreklilik ve gelenek oluşturma bakımından mevcut, önemli klasik müzikten türünden biri olarak nitelendiriliyor.

Yorumlar
Mesaj Yaz 23.2.2016 22:50:49
Çok güzel bir etkinlik aslında, merak ettim simdi bizim kentte bu etkinlik yapılsa, kentin önde gelenleri ne secerdi....


Yorum Yapın

Tarihi operada Türk sanat müziği ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.