ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Dünya tarihine bir de buradan bakın

Christopher Lascelles’in kaleminden En Kısa Dünya Tarihi, Tuti Kitap etiketiyle raflarda yerini aldı...

8.2.2016

Dünya tarihine bir de buradan bakın

Dünyanın Keşfi, Haçlı Seferleri, En Kanlı Yüzyıl, Dijital Devrim gibi olayları merak ediyorsanız Christopher Lascelles’in En Kısa Dünya Tarihi size daha fazlasını sunmakta!
“En Kısa Dünya Tarihi” kilit olaylar hakkında aydınlatıcı, kısa yeterli bilgiler sunarak bunu başarıyor ve şimdiye kadar önünüzde yığılı duran tarih yığınını ortadan kaldırıyor. Tarihsel olayların, aslında birbirine bağlı ve benzer olduğunu fark etmenizi sağlayarak dünya üzerindeki serüvene ışık tutuyor. Yazar eserinde yer verdiği haritalarla da olayların yaşandığı coğrafyaları okurun gözünde canlanmasını sağlamaktadır.

Tarih bilgisi; gelişen olaylara bağlı olarak bölümlere ayrılıp parça parça öğretilirken, öğrencilere genellikle bütün ile ilişkisini kaybederek ulaşır. Herkesin uzun bir tarih kitabını okumak için aynı süreyi vermesi ya da eşit derecede bir konsantrasyon göstermesi mümkün değildir. İşte bu kitap tüm bu sorunlara bir çözüm olma niteliğindedir. İnsanoğlunun tarihindeki kilit gelişmeler ve olaylar hakkında kısa ve öz ve yeterli bir kuşbakışı sunmayı hedefleyen bir kitap; içerdiği 36 farklı harita ile de, olayların hangi coğrafyalarda yaşandığını ve birbiriyle nasıl bağlantıları olduğunu, okuyucuların gözlerinde canlandırmalarına yardımcı olacaktır.

Christopher Lascelles’in “En Kısa Dünya Tarihi” isimli eserinde amaçladığı genel olarak kabul görmüş hâkim bir bakış açısını, doğrusal bir bütünlük içinde sadeleştirerek, sıkıştırılmış bir şekilde okura sunmaktır.

Kaynak:Ülke

Yorumlar
Mesaj Yaz 13.2.2016 09:16:11
NÜKTE


Hep Senin Yüzünden Oldu


Şair ve Yazar Yavuz Bülent Bakiler’in yurdun çeşitli yörelerinde verdiği konferanslar, radyo ve TV larda yaptığı konuşmalar neticesinde sesi kısılır. Ses telleri arızalanır, öyle ki, bir ara, hiç ses çıkaramayacak durumlara düçar olur. Ameliyat olur,arıza giderilir.

Kısa sürede konuşması da düzelir. Ancak, bu arada, fazla konuşmasından dolayı yüzünün sağ tara- fında bir de kısmî felç oluşmuştur. Bunu gidermek için, ayrı bir tıbbî müdahaleye muhtaçtır. Bir yakıniyle birlikte, bindikleri araba ile hastahaneye giderlerken çep telefonu çalar. Arayan, arkadaşla- rıdan Şair Nurettin Uytun’dur hal hatır sorup, Bakilerin sağlık durumunu öğrenmek istemektedir.Yavuz Bülent Bey durumu izah eder ve hemen Nurettin Uytun’a hitaben: Nurettin Bey, Hocam hep senin yüzünden oldu. ‘ Hep sağdan konuş, sağ konuş, sağdan konuş’ deyip durdun. Ben de sağdan konuşa konuşa bu hale geldim, diyerek nükteyi patlatır.


Nurettin Uytun ise: Sayın Bakiler, bu deyişiniz bana, Merhum Alparslan Türkrş ile Merhum Serdengeçti Osman Yüksel arasında geçen bir diyaloğu hatırlatmaktadır. Müsaadenizle anlatayım, der ve şöyle anlatır: Alpaslan Türkeş hastahanede yatmakta olan titreme hastası (parkinson) Serdengeçti’yi zıyaret eder. Hal hatır sorup sağlık temennisinde bulunur. Hastalık sebebini öğrenmek isteyince

Serdengeçti aniden ‘Sizin yüzünüzden oldu!’ der. ‘Türkeş, ‘Bir kabahatımız mı oldu Sayın Yüksel’ der, Serdengeçti hemen nükteyi patlatır ve Daha nolsun Albayım : ‘Ey Türk, titre ve kendine gel !’ dediniz, ben de titremeye başladım. Ama, bi türlü kendime gelemiyorum!’ cevabını verir.


Bunu dinleyen Şair Yavuz Bülent Bakiler, ikinci nüktesini patlatır ve: Aynı soydanmışız, der.


Derleyen:

Erenköy/İSTANBUL: 02.04.2014 Mustafa Alper Tunga Uytun

.............................. Saygı ve Selamlar...


Mesaj Yaz 11.2.2016 11:22:38
Yalan tarih çok kez yazılmış dünya tarihine nereden baksak ''şahibe''

Mesaj Yaz 8.2.2016 21:06:05
Evdeki ansiklopediler yetersiz kalırdı.tarih okumaya, kütüphanelere tasindigim günler geldi aklıma.koskoca dünya tarihi bu kitaba sigdirmislarsa, almadan önce içine bir göz atmakta fayda var.


Yorum Yapın

Dünya tarihine bir de buradan bakın ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.