ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Cemal Süreya anıldı

Cemal Süreya, ölümünün 26'ıncı yılında İstanbul'da düzenlenen etkinlikle anıldı.

11.1.2016

Cemal Süreya anıldı

Cemal Süreya Kültür Sanat Derneğince Kadıköy Barış Manço Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Cemal Süreya’nın eşi Zuhal Tekkanat, programa gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti belirtti.

Tekkanat, Ne kadar güzel, Cemal’i sevdiğiniz belli oluyor. Cemal’i de geriye kalan ve biraz zorlu bir yaşamı sürdüren ben de sizleri onun kadar seviyorum"dedi.
Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği Başkanı Seyyit Nezir de "Türkçe olağanüstü dostluk dilidir ve Cemal Süreya şunu der. ’Türkçe’den bir kıl koparacaksın, görürsün ki içinde dünyalar akar ama acısını da dile getirir"

Şair İnci Ponat da Cemal Süreya’nın şiirlerinde kadınların yalnızca aşk imgesi olarak yer almadığını dile getirerek, "Ezilen, horlanan, sömürülen kadınların da şiirini yazmıştır. Cemal Süreya ve o kadınlar aşık olunan kadınların aksine kusurlu görünümleriyle etkilemiştir şairi" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Mesaj Yaz 28.1.2016 20:36:05
Çok beğendim.
Çok güzel diseler.
................. Saygı ve selamlar...


Mesaj Yaz 16.1.2016 23:39:51
Cemal Süreya hiç bir zaman tam anlaşılamayacak okuyarak anmak bize kaldı tabi ki biraz da anlamak..

Mesaj Yaz 15.1.2016 15:12:52
Dua ile..

Mesaj Yaz 11.1.2016 12:13:51
Allah rahmet etsin! Vefa erdemdir; bu fani dünyada gidenleri unutmamak, duayı esirgememek lazım


Yorum Yapın

Cemal Süreya anıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.