ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Suriyeli çocuklar 'kan kırmızı' gökyüzünü resmetti

Kadir Has Üniversitesi, 1 Aralık-6 Aralık 2015 tarihleri arasında Suriyeli savaş mağduru çocukların dünyayı ağlatan acılarını renklere döktükleri “Durma Resim Yapalım” isimli projenin sergisine ev sahipliği yapıyor

24.11.2015

Suriyeli çocuklar 'kan kırmızı' gökyüzünü resmetti

Faaliyetlerinde sosyal, çevresel ve etik değerleri temel alan yönetim stratejilerini benimseyen; öğrenci, öğretim üyesi ve idari kadrosuyla birlikte sosyal sorumluluk üstlenen ve gönüllülük temelinde öncü çözümler üreten bir üniversite olmayı amaçlayan Kadir Has Üniversitesi’nin kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Gaziantep Üniversitesi işbirliği ile gerçekleşen projenin yöneticisi Doç.Dr. Çiğdem BOZ, sergiyi şöyle değerlendirdi:

““Toplumsal Duyarlılık Projesi” dersi kapsamındaki bu projemiz ile Gaziantep İslahiye’de bulunan Mülteci Kampı’ndaki savaş mağduru çocukların iç dünyalarına ulaşmayı, savaşın izlerini boya kalemleriyle kapatmayı amaçladık. Kasım 2014- Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz bu proje ile bir yandan da öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bilinci kazanmasını hedefledik. Aslına bakarsanız Turgut Uyar’ın dizesini ödün çalıp, ‘Durma göğe bakalım’ demek isterdik bu çocuklara… Lakin gökyüzü her çocuk için bulutlar ve güneşten ibaret değildir. Bazıları için gökyüzü savaş uçakları ve roketler demektir. Özellikle de Ortadoğu’nun çocukları için…Ne acılarını ne de dillerini anlayabildiğimiz bu çocuklarla yapabileceğimiz en iyi şeydi resim yapmak… Önlerine boşkağıtlar ve boya kalemleri koyduk, onlar ise rengarenk dünyalarını döktüler önümüze. Kankırmızısını, savaş yeşilini, acı siyahını, hüzün grisini, umut sarısını… Mülteci Picassoların, Van Goghların önünde saygıyla eğiliyoruz…”

Yorumlar
"Suriyeli çocuklar 'kan kırmızı' gökyüzünü resmetti" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Suriyeli çocuklar 'kan kırmızı' gökyüzünü resmetti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.