ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Şizofreni serüveni sergisi Ankara'da

Ankara Cermodern Sergi Salonu'nda açılan sergi şizofreni hastalığı konusunda toplumsal farkındalık yaratmayı hedefleyerek Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyor.

6.11.2015

Şizofreni serüveni sergisi Ankara'da

Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Haldun Soygür, tarih öncesinden günümüze şizofreni hastaları ve tedavi serüvenini ele aldığı "Görmezden gelmeyelim" konulu sergisini Ankara’da açtı
Ankara Cermodern Sergi Salonu’nda açılan sergi, şizofreni hastalığı konusunda toplumsal farkındalık yaratmayı hedeflemesi ve konunun uzmanlarınca hazırlanması nedeniyle Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor.

Zengin içeriği, üç boyutlu prizmalar, görsel ve işitsel efektler, davetliler tarafından ilgiyle incelendi. Sergideki görsel materyallerden, dönen yatak ve aynalar, davetlilerin merakını çeken objeler arasında yer aldı.

Soygür şizofreni hastalığının tanımını yaparak, "Toplumda şizofreninin iyi anlaşılması için bir çaba sarf ediyoruz. Şizofreni toplum tarafından iyi bilinmeyen ama olumsuz atıflarla anılan bir hastalık. O nedenle biz de bu hastalığın önündeki en büyük engel olan damgalamayı, ayrımcılığı ortadan kaldırmak için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Yorumlar
Mesaj Yaz 26.1.2016 07:53:23
Gönül güzelliği şiire yansımış.
Beğendim ve kutlarım.
Güzel şiirlere doğru.
........................... Saygı ve Selamlar...



Yorum Yapın

Şizofreni serüveni sergisi Ankara'da ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.