ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İstanbullular için edebiyat mevsimi başlıyor Haberi

İstanbul Megakent Belediyesi (İBB) Kültür Ev Başkanlığı Kültürel Kutlamalar Müdürlüğü İstanbullu edebiyatsever ve araştırmacılara kocaman katkı

3.11.2015

İstanbullular için edebiyat mevsimi başlıyor Haberi

Kültürel Kutlamalar Müdürlüğü ile Ülkemiz Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nce bu sene yedincisi tertip eden İstanbul Edebiyat Mevsimi’nde "Edebiyatın Ses Bayrağı: Dergiler" konusu işlenecek.Ananesel hâle gelen yazılım , 19-25 Ekim tarihleri aralarında Sultanahmet’te yer alan tarihi Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleşecek.

Bu seneki konusu "dergiler" olarak belirlenmiş programda, geçmişten günümüze edebiyat dergileri kapsamında zengin detaylı konular 70’i aşkın yazar, şair ve kapsamında profesyonel akademisyenler tarafından tartışılacak. Edebiyat dünyasından elit kişileri buluşturan bu festivale Mehmet Doğan, Beşir Ayvazoğlu, Ali Haydar Haksal, Ali Ural, Hüseyin Su, Belkıs İbrahimhakkıoğlu, İbrahim Tüzer, Celal Fedai, Bahtiyar Aslan, Ali Ayçil, Ali Özcan, Yıldız Ramazanoğlu, Osman Özbahçe, Osman Bayraktar ve Turan Karataş dâhil pekçok şarkıcı teşrif edecek .

Kuşakları besleyen dergiler, mecmua editörlüğü, öykü ve şiir dergiciliğinin de ele alınıp tartışılacağı etkinliğin basın kahvaltısı ve tanıtım toplantısı, 17 Ekim Cumartesi bugünü saat 11.00’de ifade edilecek .
"7. İstanbul Edebiyat Mevsimi" yazılımı , 19 Ekim Pazartesi bugünü saat 13.30’da ifade edilecek olan açılış konuşmalarıyla başlayacak. Akabinde çağrılılara konu hakkında bir tanıtım filmi izlettirilecek.

Programın önce gününde, "Dergilerin Görevi Geçmişten Bugüne Edebiyat Dergileri" başlıklı birinci oturumla geçmişle şuanki aralarında edebiyatın aynası görevi gören dergiler irdelenerek mühim bilgiler ele geçirilecek . Akabinde programa dahil olan günümüzün populer şairleri, dergilerde yayınlanan önce şiirlerini okuyacak. Etkinliğin ikinci gününde, döneminin siyasal ve kültürel konjonktürü dâhilinde "Kuşakları Besleyen Dergiler" konusu işlenilecek. "Dergilerden Kısa Öyküler" adı altında gerçekleşecek özel panelde ise konuşmacılar öykü okumaları yaparak edebiyatseverlere keyifli anlar yaşatacak. Mecmua editörlüğünün ne ile icra edilmesi gerektiği ile ilgili katılımcıları aydınlatacak nitelikteki " Mecmua Editörlüğü: Editör Okur ve Editör Yazar İlişkisi" başlıklı oturum,

21 Ekim Çarşamba bugünü düzenlenecek. Öykü dergiciliğinin önemi ve edebiyata katkısına değinileceği "Dergilerde Öykü ve Öykü Dergiciliği" adlı oturum, 22 Ekim Perşembe bugünü gerçekleştirilecek.
Programın son gününde ifade edilecek olan "Taşradan Ses Veren Dergiler" konulu panelde ise "Bizim Külliye ", "Aşkar" ve " Mahalle Mektebi" dergileri ile ilgili çağrılılara bilgi verilecek. Yazılım , "Son Sayı (Yarım Olan Serüvenler)" adlı oturumla son bulacak.

Festival tadındaki bu edebiyat şenliğinde, edebiyat dünyasının mühim mecmua ve dergicilerinin konuşulacağı özel oturumlar ifade edilecek . Uzmanlar için kaynak niteliğindeki bu özel oturumların başlıkları ise şu şekildedir: "Nurettin Topçu Hareket Mecmuası "; "Ahmet Kabaklı ve Dergiciliği"; "İsmet Özel ve Dergiciliği"; "Necip Fazıl ve Kocaman Doğu Mecmuası ", "Osman Yüksel ve Serdengeçti Mecmuası "; "Dergiler Şiir ve Şiir Dergiciliği"; "Dergiler ve Hatıralar"; "Nurettin Durman ve Düş Çınarı Mecmuası "; "Sezai Karakoç ve Diriliş Mecmuası "; "İkindi Yazıları" ve "Nuri Pakdil ve Dergiciliği ".


Kaynak:
http://www.haberport.com/yasam/istanbullular-icin-edebiyat-mevsimi-basliyor-h41110.html


Yorumlar
"İstanbullular için edebiyat mevsimi başlıyor Haberi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İstanbullular için edebiyat mevsimi başlıyor Haberi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.