ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türkiye’nin ilk okuma parkı açıldı

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, merakla beklenen Kitap Kafe projesinin açılışını gerçekleştirdi.

27.10.2015

Türkiye’nin ilk okuma parkı açıldı

Projenin Türkiye’de ilk olduğu belirtildi. Hürriyet Mahallesi Süleymanpaşa Parkında gerçekleşen açılışa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Kitap Kafe’nin kurdelesini birlikte keserek açılışı gerçekleştirdi.

EŞKİNAT: "TÜRKİYE’DE BİR İLK"

Kitap Kafe açılışında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Gerçekten güzel bir günde, çok güzel bir mahallede Tekirdağ’ın belki de en güzel parkını açıyoruz. Bunu geçen dönem hazırlayan Belediye Başkanı Sayın Adem Dalgıç’a ve ekibine öncelikle teşekkürü bir borç biliyoruz. Maalesef parklar sahiplendirilmediği zaman çok kısa bir sürede tüketiliyor. 1 yılı bulmadan bir enkaz haline geliyor. Bu bakımdan burasını biz tekrar rehabilite ettik. Bu bölgede oturan yurttaşlarımızın hizmetine sunduk. Spor tesisleri ile dinlenme alanları ile ve özellikle okuma parkı ile bu Türkiye’de bir ilk okuma parkı. Bunun devamı da gelecek" dedi.

KİTAP DURAKLAR HAZIRLANIYOR

Kitap Kafe’nin yanı sıra kitap durakların da hazırlandığını belirten Başkan Eşkinat, "Bizim daha küçük parklar için hazırladığımız prototip kitap duraklar var. Biz istiyoruz ki her mahallede yurttaşlarımız okudukları kitapları oraya getirsinler, oradan kitap alsınlar, birbirleri ile kitap değiştirsinler. Biz de elimizden geldiğince onlara ikramlarda bulunalım. Onlarla birlikte gayret edelim.
Evinizdeki okuduğunuz kitaplarınızı da tıpkı kullanmadığınız eşyalarınızı sosyal hizmet mağazamıza getirdiğiniz gibi bekliyoruz. Size bu konuda çok teşekkür ederim. O kadar çok katkı yağıyor ki biz dağıtmaya yetiştiremiyoruz. Tekirdağ hizmete hasret, Tekirdağ iyi işler yapmaya hasret, birlikte bu hasreti bu dönem gidereceğiz" diye konuştu.

Açılışın ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat misafirlere Kitap Kafe’yi gezdirerek bilgiler verdi.

Kaynak : İHA

Yorumlar
Mesaj Yaz 31.10.2015 15:18:27
yolumuz yok adam gibi yürüyelim . ama kitaplığımız olmuş. bu arada hali hazırdaki kütüphanenın yıkılıp sehrın taa öbür ucuna tasındıgını da unutmadım ben daha

Mesaj Yaz 28.10.2015 04:24:26
hep de benim şansıma böyle olur zaten bu tür güzelliklerde...


Yorum Yapın

Türkiye’nin ilk okuma parkı açıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.