ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kitap kurtları Sultanbeyli'de bir araya geldi

Sultanbeyli Belediyesi, birincisi düzenlediği kitap fuarının kapılarını kitapseverler için açtı.

29.9.2015

Kitap kurtları Sultanbeyli'de bir araya geldi

Uluslararası festivaller, sempozyumlar ve etkinlikler yapan Sultanbeyli Belediyesi, bu yıl birincisi düzenlenen kitap fuarının Sultanbeyli Kent Meydanı’nda düzenlenen tören ile açılışını gerçekleştirdi.

Açılış törenine Sultanbeyli Kaymakamı İbrahim Özefe, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Basın Yayın Birliği Başkanı Münir Üstün, Rasim Özdenören, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ve çok sayıda vatandaş katıldı. On binlerce kitap, 12 seçkin yazar ve 30 yayın evinin yer aldığı kitap fuarına vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Fuarda birçok kitap piyasa fiyatının adlında indirimli olarak satışı gerçekleştiriliyor.
Mehter takımının gösterisi ile başlayan açılış töreni, İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra protokol konuşmaları ile devam etti. Konuşmalardan sonra açılışı yapılan fuara alanında yüzlerce kitapsever fuar alanına girerek aradıkları kitapları indirimli bir şekilde alma fırsatı buldu. Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet kitap fuarını gezerek yayın evi temsilcileri ile konuştu.

“AMACIMIZ GENÇLERE KİTABI SEVDİRMEK”

Sultanbeyli de yapılan her kültür eğitim ve sanat programını, İlçe kaymakamlığı ve Milli eğitim Müdürlüğünün destekleri ile yaptığını dile getiren Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin sözlerine şöyle devam etti:
“ Bizim belediye olarak bu programı yapmamızdaki amacımız, gençlerimize kitabı sevdirmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak. Türkiye’de yeterince kitap okumak alışkanlığını söylemek isterim ama ne yazık ki söyleyemiyorum. Kitap fuarımıza ilçede eğitim gören öğrencilerimizin ulaşımını sağlayacağız. Türkiye de satılan kitapların fiyatlarının yüksek olmadığını düşünüyorum. Kitap dışında o kadar farklı harcamalarımız var. Yeter ki kitabın önemini kavrayalım. Önemini kavradığımız zaman kitaba verdiğimiz fiyatı da gözümüz görmez diye düşünüyorum.”

Kitap fuarının onur konuğu olarak çağırılan Rasim Özdenören, gerçekleştirilen kitap fuarı ile Türkiye’de okuma ile yeni bir dönemin başladığını ifade ederek, “Bizim güzel bir sloganımız var, bütün kitaplar bir kitabı okutmak içindir. O bahsettiğimiz kitap da kainat kitabıdır. Kainat kitabının açıklamasını da bize Kuran-ı Kerim vermektedir. Dolayısı ile okuduğumuz her kitap bize, yazarı kim olursa olsun o yönü işaret ediyorsa o kitap bizim için okumaya değer bir kitaptır” şeklinde konuştu.

4 Ekim tarihine kadar sürecek olan kitap fuarında İhsan Süreyya Sırma, Rasim Özdenören, Sibel Eraslan, Ahmet Turgut, Mustafa Armağan gibi isimler okuyucularıyla buluşacak.

Kaynak : İHA

Yorumlar
"Kitap kurtları Sultanbeyli'de bir araya geldi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kitap kurtları Sultanbeyli'de bir araya geldi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.