ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Nilüfer Müzik Festivali, Balat Ormanı'nda gerçekleşti

Türkiye'de pek çok ilke imza atan Nilüfer Müzik Festivali, Nilüfer Belediyesi tarafından 4-6 Eylül tarihleri arasında Balat Ormanı'nda düzenlendi. Üç günde toplam 50 bine yakın ziyaretçiye ev sahipliği yapan festival, bağışla girilen ilk festival olmasının yanı sıra bir yerel yönetim tarafından desteklenen en büyük müzik organizasyonu olma özelliğini de taşıyor.

8.9.2015

Nilüfer Müzik Festivali, Balat Ormanı'nda gerçekleşti

Türkiye’de pek çok ilke imza atan Nilüfer Müzik Festivali, Nilüfer Belediyesi tarafından 4-6 Eylül tarihleri arasında Balat Ormanı’nda düzenlendi. Üç günde toplam 50 bine yakın ziyaretçiye ev sahipliği yapan festival, bağışla girilen ilk festival olmasının yanı sıra bir yerel yönetim tarafından desteklenen en büyük müzik organizasyonu olma özelliğini de taşıyor.
Nilüfer’i kültür-sanat kenti haline getiren Nilüfer Belediyesi, bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Nilüfer Müzik Festivali ile ilklere imza attı. Organizasyonunu Motto PS’nin üstlendiği festival, Türkiye’nin bağışla girilen ilk festivali oldu. Toplamda 50 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayan Nilüfer Müzik Festivali’nde elde edilen bağış gelirleri Tohum Kütüphanesi’ne bağışlanacak. 3 günde toplam 1200 kamp bağışı, 21.000 festival bağış sağlandı.
Festival aynı zamanda Bursa’nın ilk kamp alanlı festivali olma özelliğini de taşıyor.



Birinci günün finalini Şebnem Ferah yaptı
Nilüfer Müzik Festivali’nin açılışını Türkiye’ye reggage müziği sevdiren Sattas yaptı. Cumartesi günü konserler Can Kazaz ile başlarken, ana sahnedeki Korhan Futacı ve Kara Orkestra da büyük ilgiyle karşılandı. İspanyol grup Che Sudaka ile coşanlar, Oi Va Voi ile müziğin tadına vardılar. İlk güne damga vuran, rock müziğin en iyi kadın vokallerinden Şebnem Ferah ise sahne şovuyla izleyenleri coşturdu.



MFÖ gönülleri fethetti
4 Eylül Cuma günü başlayan, Balat Ormanı’nda gerçekleşen festivalde 25 yerli ve yabancı grup sahne aldı. Festivalin ikinci gününde katılımcılarla buluşanlar arasında Yüzyüzeyken Konuşuruz grubu, "nereden geldiğin önemli değil; senin dilin, benim dilim" sloganıyla dünya çapında beğeni toplayan Yemen Blues yer aldı. Gevende, caz rock ezgileriyle güne renk katarken, İsrailli Riff Cohen enerjisi ile Bursalıları büyüledi. Adamlar, Dubioza Kollektiv ve Yasemin Mori ile devam eden ikinci gün programında yer alan MFÖ gönülleri fethetti.

Yerel yönetim tarafından desteklenen en büyük organizasyon
"Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel" sloganıyla gerçekleşen Nilüfer Müzik Festivali, Türkiye’de markalara bağımlı olmadan, yerel yönetimin desteğiyle gerçekleştirilen en büyük organizasyon olma özelliğini taşıyor. Festivalde kamp alanının ve iki sahnenin yanı sıra oyun alanları, okuma köşesi, gıda stantları, sağlık kabini birimleri de yer aldı. 100’ü gönüllü, 1500’e yakın profesyonel ekibin görev aldığı festivalde Nilüfer’deki kadın dernekleri işbirliğiyle kurulan stantlarda yerel lezzetler satışa sunuldu.

Üç günde toplam 50 bin ziyaretçiyi ağırlayan Nilüfer Müzik Festivali bundan böyle her yıl tekrarlanacak.


Kaynak:
http://www.sabah.com.tr/magazin/2015/09/07/nilufer-muzik-festivali-balat-ormaninda-gerceklesti


Yorumlar
"Nilüfer Müzik Festivali, Balat Ormanı'nda gerçekleşti" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Nilüfer Müzik Festivali, Balat Ormanı'nda gerçekleşti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.