ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Burada kitap okuyanlara otobüs ücretsiz

Romanya'da başlatılan bir proje ile, elinde kitapla otobüse binenlerden ücret alınmadı.

25.8.2015

Burada kitap okuyanlara otobüs ücretsiz

Romanya’da bir aktivistin başlattığı kampanya, yolculuk boyunca kitap okuyanlara ücretsiz otobüs imkanı sağladı.

İnsanları toplu ulaşım esnasında daha çok kitap okumaları için teşvik etmeyi amaçlayan projenin fikir babası Victor Miron, belediye başkanına talebini iletti ve projeyi gerçekleştirebilmek için bir yıl uğraştı.

Kampanya Cluj-Napoca şehrinde uygulanmaya başlandı

Sonunda, Cluj-Napoca (Kaloşvar) şehrindeki otobüslerde belli tarihlerde kampanyayı uygulamayı başardılar. Haziran ayında pek çok yolcu, elinde kitapla bindiği otobüse ücret ödemedi.

Diğer bir proje: Bookface

Bir sonraki projesinin Bookface adlı bir kitap özendirme projesi olacağından bahseden yazar, Facebook profil fotoğrafında bir kitap olan kişilerin çeşitli yerlerde indirimlerden faydalanmasını sağlamak istiyor. Ayrıca 23 Nisan Dünya Kitap Günü’nde, yine elinde kitap olanlar şehirdeki botanik parkına ücretsiz girebilecek.

Victor Miron, tek amacının kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması olduğunu söylüyor.

Yorumlar
Mesaj Yaz 26.8.2015 10:10:06
Güzel bir uygulama..Bizde isterükkkk...

Mesaj Yaz 26.8.2015 08:02:21
Peki ya tabletinden kitap okuyanlar?

Mesaj Yaz 26.8.2015 03:05:39
Kitap okuyana ücretsiz yolculuğun bizim ülkemize uyarlanmış hali: Vatandaş simsiyah güneş gözlüklerini takar elinde kitap, son durağa kadar uyur. Ya da kitabın arasına cep telefonunu gizler face'te turlar, yine de o kitabı okumaz.


Yorum Yapın

Burada kitap okuyanlara otobüs ücretsiz ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.