ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Piri Reis'in haritaları Bodrum'da

Türk denizci Piri Reis'in haritalarından oluşan sergi Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Irina Vlah'ın katıldığı törenle Bodrum'da açıldı.

26.6.2015

Piri Reis'in haritaları Bodrum'da

Vlah, etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Yakın Doğu Üniversitesi ile Milta Bodrum Marina işbirliğiyle 1775 yılında kurulan Bodrum’un ilk tersanesi Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi’nin sit alanındaki sergiyi ilk kez gezdiğini söyledi.

Sergiye davetli edildiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Vlah, "Yakın Doğu Üniversitesi’nin özel davetlisi olarak geldim. Gagavuzca Cumhuriyeti bir Türk Cumhuriyeti. Türkiye bizim için kardeş bir ülkedir çünkü Türkiye Cumhuriyeti bize çok yardımcı oldu. Böyle bir sergiyi Gagavuzca da yapmak isteriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Vlah, Bodrum’un dünyaca ünlü bir yer olduğuna işaret ederek, "Burada olmaktan çok mutluyum. Bizim için gurur verici bir şey" diye konuştu.

Bir gazetecinin Türkiye’de yapılan genel seçimlerle ilgili sorusunu da yanıtlayan Vlah, "Türkiye’de yeni bir seçim bitti. Biz, Türkiye’ye her zaman kardeş ülke olarak bakıyoruz. Ne olursa olsun Türkiye bizim için kardeş bir ülkedir. Türkiye’de ekonomik, sosyal ve her alanda güzel şeylerin olmasını istiyorum. Türk halkı mutlu olsun. Bizim tek istediğimiz budur" ifadesini kullandı.

Vlah, programdaki konuşmaların ardından "Piri Reis Haritaları" sergisinin açılışını yaptı.

Bu arada, Girne Üniversitesi Denizcilik Tarihi Araştırma Merkezi Müdürü Ali Rıza İşipek, eserler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Piri Reis’in haritalarının çini tablolar üzerine resmedildiği sergiye, denizcilik tarihine ilgi duyan çok sayıda kişi ilgi gösterdi.

Kitab-ı Bahriye’den gravürler, usturlap ve quadrant panolar, 16. yüzyıl seyir aletleri replikalarının da yer aldığı uluslararası sergi 23 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.

Yorumlar
"Piri Reis'in haritaları Bodrum'da" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Piri Reis'in haritaları Bodrum'da ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.