ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

"Otonorm" resim sergisi

Taylan Ünal’ın eriyen formları ve planlanmış rastlantısallığıyla eleştirilen bir dünya

22.6.2015



Yurt dışında ve yurt içinde açtığı sergilerle Atina ve İstanbul’da gerçekleştirdiği ‘duvar resmi’ sokak performanslarıyla dikkat çeken genç sanatçı Taylan Ünal, Galeri ARTİST Çukurcuma’da sanatseverle buluşuyor. Taylan Ünal’ın eriyen formlarla adeta planlanmış bir rastlantısallık içeren yağlı boya eserleri alışılagelmiş ‘huzur veren resim’ düşüncesini yıkıyor. ‘Otonorm’ isimli sergi 20 Haziran’dan itibaren Galeri ARTİST Çukurcuma’da görülebilir

İstanbul Çukurcuma’da bulunan Galeri ARTİST Çukurcuma ülkemizin genç ve farklı performanslarıyla dikkat çeken bir sanatçısına ev sahipliği yapıyor. Değişik türlerde ve zeminlerde eserler ortaya koymuş sanatçı Taylan Ünal’ın‘Otonorm’isimli kişisel resim sergisi 20 Haziran 16 Temmuz tarihleri arasında Galeri ARTİST Çukurcuma’da sanatseverlerle buluşuyor.

Atina ve İstanbul sokaklarında gizlenmiş eserler


Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü mezunu, 1982 İstanbul doğumlu Taylan Ünal Atina ve İstanbul gibi farklı şehirlerin sokaklarında, duvarlarında imzası gizlenmiş bir sanatçı.

Avrupa Birliği bünyesindeki G.A.S sanat platformuna da katılmış olan Ünal genellikle yağlı boya çalışıyor. Sokak performanslarında 10’a 3 metre gibi büyük boyutlarda çalışan Ünal, yüz ve ifadeleri deforme ederek ‘duygusal varlık’a farklı bir dil kazandırıyor. Yağlı boya eserlerine de yansıyan deformasyon hissi izleyicide ‘yersiz yurtsuzlaşmak, ifadeye karşı ifade ve anti psikiyatri ’ gibi etkiler bırakıyor.

Taylan Ünal’ın planlanmış rastlantısallığı


Ünal eserlerinde, Fransız ekolü felsefenin en önemli düşünürlerinden Gilles Deleuze’ün konseptleştirdiği birçok “idea” üzerinden kendi ifade ediş biçimini geliştirdiği görülüyor.

Kullandığı teknikleri sınırlandırmayan ve özellikle resimde, tekniksel bir tür füzyon üzerinden anlatım dilini zenginleştirmeyi hedefleyen Ünal’ın resimleri görsel olarak incelendiğinde, 20. yüzyılın en önemli dışavurumcu sanatçılarından Amerikalı Jackson Pollock’un araştıran, ritüelistik ve planlı rastlantısallığı görülebiliyor.

Yorumlar
""Otonorm" resim sergisi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

"Otonorm" resim sergisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.