ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'Kuzu' 19 Haziran'da vizyona giriyor

Sinemaseverlerin merakla beklediği 'Kuzu'nun vizyon tarihi belli oldu!

10.6.2015

'Kuzu' 19 Haziran'da vizyona giriyor

inema sezonunun yaza uzamasıyla dolan sinema salonları, 19 Haziran itibariyle ’Kuzu’yla şenlenecek. Yönetmenliğini ve senaristliğini Kutluğ Ataman’ın üstlendiği filmde; Nesrin Cevadzade, Cahit Gök, Nursel Köse ve Güven Kıraç gibi önemli isimlerin yanı sıra iki küçük yıldız Mert Taştan ve Sıla Lara Cantürk de rol alıyor. Film; oğlunun sünnet töreninin şeref meselesi olduğuna inanan fakir bir Anadolu kadınının verdiği mücadeleyi mizahi bir dille anlatıyor.

Yorumlar
Mesaj Yaz 11.6.2015 12:12:46
"Köyün en fakir ailesinin hanımı olan Medine, oğlu Mert’in sünneti için köyde ufak da olsa bir şölen yaparak toplum içerisinde varlık gösterebilmeyi çok arzular. Şölen için tandırda pişirmek üzere bir kuzuya ihtiyacı vardır. Kocası İsmail’in tek derdiyse şehre gelen şarkıcıdır. Mert’in ablası Vicdan, kardeşini eğer düğün için kesecek kuzu bulamazlarsa onu keseceklerine inandırır. Kesilmekten korkan Mert, düğün için kuzu aramaya başlar. Şölen günü yaklaştıkça, fakirlik ve toplum baskısı ile baş etmeye çalışan Medine, misafirlerine unutamayacakları bir ziyafet verecektir."


Fragmanı izledim. güzeldi fakat filmi tam izleme şansım olmadığı için geniş bir yorum yapamıyorum




Yorum Yapın

'Kuzu' 19 Haziran'da vizyona giriyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.