ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Feshane'de Gümüşhane rüzgarı esiyor!

Pestil-Köme'nin başkenti Gümüşhane kültüründen, yemeklerine, doğasından, insanlarına kadar tüm renkleriyle Feshane'ye taşındı.

18.5.2015

Feshane'de Gümüşhane rüzgarı esiyor!

FESHANE’de Gümüşhane Valiliği ile İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından gerçekleştirilen Gümüşhane 6. Tanıtım Günleri’nin açılışı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Gümüşhane’ye ait birbirinden önemli markaların ve lezzetlerin yer aldığı etkinlikte pestil, köme, kuşburnu gibi Gümüşhane’ye özgü tatlar görücüye çıktı.

"GÜMÜŞHANE’NİN ALTINDAN DA DEĞERLİ VARLIĞI VARDIR, O DA İNSANIDIR"

Açılışta konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, tanıtım günlerinin Gümüşhane’yi tanımayan diğer vilayetlerdeki insanların da tanımasına yardımcı olmasını dileyerek, "Gerçekten her yönüyle gurur duyacağımız bir şehrin insanlarıyız. Gümüşhane öyle bir şehir ki, vatanı için, milleti için, bayrağı için, ezanı için, değerleri için gözünü kırpmadan canını verir. Onun için de şehit oğlu şehitlerin diyarıdır Gümüşhane… Gümüşhane belki gümüş yataklarından dolayı, altın yataklarından dolayı ismini Gümüşhane olarak aldı. Ama inanın Gümüşhane’nin altından da, gümüşten de daha değerli bir varlığı vardır. O da insanıdır. Samimi olarak şunu söyleyeyim; daha ben bugüne kadar Gümüşhane’de çalışmış, gerek işçi, gerek memur, gerek bürokrat olarak çalışmış ve Gümüşhane’den şikayetçi olan bir tek insana rastlamadım. Gümüşhane misafirperverliğin, hayırseverliğin zirve yaptığı şehirdir" dedi.

"13 KİLOMETRELİK ÇİFT TÜPLÜ ZİGANA TÜNELİ’Nİ YAKINDA İHALE EDECEĞİZ"

Gümüşhane’ye yapılan yatırım ve projelerle ilgili konuşan Bakan Fikri Işık, "13 kilometrelik çift tüplü Zigana Tüneli’ni yakında ihale edeceğiz. Şu anda ihale çalışmaları devam ediyor. Trabzon Havaalanı’nda indiğiniz zaman, 45 dakika içerisinde Gümüşhane’ye ulaşacaksınız. Hedefimiz en geç 3-4 yıl içinde bunu hizmete açmak. Bunun yanında, Türkiye hızlı trenle tanıştı, yakında Gümüşhane de hızlı trenle tanışacak. Bir başka önemli proje de bu. İstanbul’dan hızlı trenle Gümüşhane’ye, oradan da Trabzon’a ulaşacaksınız. Projeler hazırlanıyor, önümüzdeki süreçte inşallah bu ihale de yapılacak. Ayrıca, Gümüşhane Salyazı Havaalanı’yla ilgili teknik çalışmaları da başlattık. Orada inşallah belki askeri ve sivil ortak amaçlı bir çalışmayı Ulaştırma Bakanlığımız şu anda yürütüyor" dedi.

ZİYARETÇİLER PESTİL VE KÖME’YE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Gümüşhane denince akla gelen en önemli lezzetlerden pestil ve köme Feshane’de ziyaretçilerin en merak ettiği tatlar arasındaydı. Feshane’de kurduğu standla ilgileri üzerine toplayan Pestilzade İstanbulluların pestil ve köme için tercih ettiği standlardan oldu. Gümüşhane lezzetlerini merak eden ziyaretçiler için Feshane Gümüşhane Günleri 17 Mayıs Pazar akşamına kadar İstanbullu konuklarını bekliyor olacak.

Yorumlar
"Feshane'de Gümüşhane rüzgarı esiyor!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Feshane'de Gümüşhane rüzgarı esiyor! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.