ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

100. yıl hatırına 'Hatıralarla Çanakkale'

Araştırmacı-Yazar Basri Emin Sütlü, Zaferin 100.yılı anısına uzun süren bir çalışma sonrası Hatıralarla Çanakkale kitabını hazırladı.

22.3.2015

100. yıl hatırına 'Hatıralarla Çanakkale'

Çanakkale Zaferi’nin 100 yılı hatırasına yayınlanan çalışma, bilinen gezi rehberlerinden çok farklı olarak Çanakkale Harp Sahası’nı tanıtırken o mekânda yaşanan hüzün kokulu hatıraları ortaya koyuyor. Mekân hikâyelerini anlatan eser, gezi rehberi kısımları bir yana, güzel bir Çanakkale okuması fırsatı sunuyor.

Harp sahasını gezerken gözden kaçan noktalar, mutlaka görülmesi gereken yerler kısa tüyolarla okura aktarılarak bir Çanakkale keşfine davet ediyor. Mekânların duygu yüklü hatıraları, okura çok farklı bir ruhla Çanakkale’yi gezme fırsatı sunuyor. Kitap, Çanakkale şuuru için bir fırsat sağlıyor. En son bilgiler ve gezi güzergâhlarıyla en güncel gezi rehberi okumak isteyenler için…

Çanakkale Zaferi’nin, üzerinde özgürce yaşadığımız bu vatan için ödediğimiz en büyük bedellerden biri olduğunu hatırlatan Basri Emin, “Son yıllarda Çanakkale Savaşları’na gösterilen ilgi memnuniyet vericidir. Her yıl yüz binlerce öğrenci ve aile, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı yerleri ziyarete geliyor. Ziyaret öncesinde, savaşa dair kitapların okunması, bir ön hazırlık ile yarımadaya gelinmesi bu gezilerin daha faydalı olmasını sağlayacaktır” ifadelerini kullanıyor.

Çanakkale Savaşları’nı, harbin tüm detaylarıyla, değişik yönleriyle ele alan pek çok kitap bulunuyor. Basri Emin’in kitabında teknik bilgi ve detaylara çok fazla değinmeden, yaşananlar hatıralar ışığında aktarılıyor. Kitapta yer alan konuların, ziyaret edilen abide ve şehitliklerin sırası takip edilerek düzenlenmiş olması istifadeyi kolaylaştırıyor.

Yorumlar
"100. yıl hatırına 'Hatıralarla Çanakkale'" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

100. yıl hatırına 'Hatıralarla Çanakkale' ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.