ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türk pop müziğinin kralı Erol Büyükburç vefat etti

Pop müziğin kilometre taşlarından, "Türkiye'nin Elvis Presley"i olarak ünlenen Erol Büyükburç İstanbul Etiler'deki evinde ölü bulundu. Büyükburç'un ölümüne ilişkin bir açıklama yapılmazken kesin ölüm nedeni otopsi sonrası belli olacak.

12.3.2015

Türk pop müziğinin kralı Erol Büyükburç vefat etti

Türkiye Erol Büyükburç’u gerçek anlamda ilk pop star, Türk popunun Elvis Presley’i olarak bir döneme damgasını vuran ve ilginç kıyafetleriyle akıllardan çıkmayan usta sanatçı olarak tanıyor...

Erol Büyükburç kimdir?
Erol Büyükburç , 22 Mart 1936 da Adana’da dünyaya geldi. Eğitimine babası Sufi Beyin bir Fransız şirketinde çalışmasından dolayı bulunduğu Halep’te Frere Maris’te başladı, daha sonra Adana Kemal Paşa İlkokulu’na devam etti. İstanbul’da Fatih Gelenbevi Ortaokulu’nu ve 1951 yılında başladığı Ticaret Lisesi’ni bitirdi. Ardından İstanbul Belediyesi Konservatuvarına devam ederken “Alis Rosental’dan” şan dersleri aldı. İstanbul Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi Yüksek ticaretin üçüncü sınıfından ayrıldı. Daha lise yıllarında İstanbul’da kurduğu ilk grubuyla (Şevket Uğurluel, akordeon; Kanat Gür, gitar; Salim Ağırbaş, davul; Metin Ersoy ve Erol Büyükburç, solist) Florya plajında müzik yaptı.

İlk albümü Sevgi Çiçekleri 1975 yılında müzik marketlerinde yer aldı. 1981 yılnda ise yeni albümü Sen Varsın’ı çıkarttı. Bu albümündeki Sevemem şarkısı ile ün kazandı. Yenilikçi ve çok yönlü olan Erol Büyükburç, Türk pop müziğine getirdiği yeniliklerle anılıyor. Uzun yıllar Efsaneler Orkestrası ile çalıştı. 33 film, 20 fotoroman, 6 taş plak, 5 long play, 75 tane 45’lik, 9 kaset, 200’e yakın ödül, 1800 beste, yapıp sayısız gazino çalışması ve bir o kadar da turneye katıldı.

22 Temmuz 1999’da kızı Ajlan Büyükburç’u trafik kazasında kaybetti. 2001 yılında da eşi Emel Büyükburç’u karaciğer yetmezliği sonucu kaybetti.

Kaynak : Haber7

Yorumlar
Mesaj Yaz 14.3.2015 15:05:45
Mekanı cennet olsun. Çok değerli sanatçıydı...


Mesaj Yaz 13.3.2015 16:38:40
RAHMETLİYE 1976'DA ÇORLU ORDUEVİNDE ORKESTRADA ASKERLİĞİMİ YAPARKEN ÇORLU ORDUEVİNDEKİ VE KIRKLARELİ ORDUEVİNDEKİ KONSERİNDE ORKESTRASI "YARASALAR" DA (SANIRIM BİR MÜNAKAŞA NETİCESİ) BAS GİTARCISI ANİDEN AYRILINCA EMANETEN BAS GİTAR ÇALARAK İKİ GÜN ÜSTÜSTE EŞLİK ETMİŞTİM. ASKERLİK SONRASI İÇİN BENİ İSTANBULA DAVET ETTİ FAKAT TESKERE ALMAK ÜZEREYKEN YAŞADIĞIM YARALANMA SONUCU GİTAR ÇALAMAZ DURUMA DÜŞÜNCE (Sağcı mısın, Solcu musun, HIM NEDENLEemşerim?.... İSİMLİ ÖYKÜMDE ANLATTIĞ) BU DAVETE UYAMADIM... RAHMETLİ ALÇAK GÖNÜLLÜ, SAYGIN BİRİYDİ. ONUN ÇOK ÖNEMLİ İKİ ÖZELLİĞİNİ YAZAYIM. BİRİNCİSİ RAHMETLİNİN HER ETTİĞİ BEDDUANIN TUTMA ÖZELLİĞİ VARDI (HİKMETİ İLAHİ), ONUN İÇİN HİÇ KİMSEYE BEDDUA ETMEMEYE ÇALIŞIRDI. İKİNCİSİ DE ONUN VERDİĞİ KONSERLERİN SAYISINA POPÜLER HİÇ BİR SANATÇI YAKLAŞAMAMIŞTIR BİLE... NUR İÇİNDE YATSIN...


Mesaj Yaz 13.3.2015 11:51:45
ALLAH RAHMET EYLESİN.ÇOK BÜYÜK BİR SANATÇIYDI.MEKANI CENNET OLUR İNŞAALLAH.YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM.ALLAH SABIR VERSİN.


Mesaj Yaz 13.3.2015 11:48:12
Yeri doldurulamayacak değerli bir sanatçıydı mekanı cennet olsun

Mesaj Yaz 12.3.2015 22:39:42
Rahmet diliyorum, yakınlarına da metabet ve sabır...

Mesaj Yaz 12.3.2015 22:39:04
Rahmet diliyorum, yakınlarına metabet ve sabır...

Mesaj Yaz 12.3.2015 20:01:50
allah rahmet eylesin


Yorum Yapın

Türk pop müziğinin kralı Erol Büyükburç vefat etti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.