ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Aydın Doğan Ödülü Orhan Pamuk’a verildi

Aydın Doğan Vakfı, 1996 yılından bu yana düzenlediği Aydın Doğan Ödülü’nün, 2015 yılında “Roman” dalında verilmesine karar verdi.

16.2.2015

Aydın Doğan Ödülü Orhan Pamuk’a verildi

Doğan Hızlan Başkanlığında, Prof. Dr. İnci Enginün, Prof. Dr. Nüket Esen, Semih Gümüş, Prof. Dr. Handan İnci, Prof. Dr. Turan Karataş, Prof. Dr. Jale Parla, Ömer Türkeş ve Metin Celal Zeynioğlu’dan oluşan Seçici Kurul 6 Şubat 2015 Cuma günü, yaptığı toplantıda;
Eserleri ile Türk edebiyatına romanın farklı türlerini getirdiği ve bu farklı türlerle kendisini izleyen genç romancılara yeni uygulama ufukları açtığı; burası ve ötesi, dünyevi ve uhrevi, Doğu ve Batı kutuplarını ustalıkla bir araya getirdiği; Türk romanını dünyada temsil eden ustalarımız arasında yer aldığından 2015 Aydın Doğan Ödülü’nün “Roman” dalında Orhan Pamuk’a verilmesine oy birliği ile karar verdi.

Aydın Doğan Ödülü, ülkemizde kültür, sanat, edebiyat ve bilim eserlerini yaratıcılarının kişiliğinde, çeşitli dallar için verilen uğraşları, özveriyi, kaliteyi ve mükemmelliğinin yanı sıra emek verenlerin çalışma ve birikimleri ile ulusal ve uluslararası platformda övgü kazananları, mesleklerine başladıkları günden bugüne kadar gösterdikleri başarılar doğrultusunda ödüllendirerek, Türk insanının kültürünü ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla verilmektedir.

Kaynak : DHA

Yorumlar
Mesaj Yaz 22.2.2015 22:38:33
Orhan Pamuk iyi bir romancıdır. Ödül alır veya almaz mühim değil, edebiyat tarihi ödülsüz efsanelerle doludur. Fakat yorumlarken edebiyatımız nereye gidiyor diye yorumlamayın bence gülünç oluyor, adamın iki tane eserini okusanız klavyeye giden eliniz titrer o yorumu yapmak için... Siyasi boyutuyla tartışmanız da abes... Edebiyat defteri gayet şık bir hareketle edebi bir ödülün kazananını duyurmuş, sizce site yönetiminde bir kişi bile yok mudur Pamuk'un siyasi açıklamalarından rahatsız olan? Vardır fakat bence gayet olumlu bir tarafsızlıkla haberi paylaşmışlar. Çünkü ödülün siyasetle alakası yok bir edebiyat ödülü. Sizlerin, ey üstte yorumda bulunanlar, sizlerin böyle bir haberi bile siyasi yorumlamanız cehalettendir hiç kusura bakmayın... Hele adamı siyaseten eleştirip sonra edebiyatına giydirmek tam bir körlük. Ne yani Ermeni soykırımı ile ilgili size göre yanlış yorum yapan biri iyi şiir yazamaz mı, iyi roman yazamaz mı? Edebiyat kimlere kaldı diye yorum yapıyorsunuz yaptığınız adam da Orhan Pamuk... Bir tane kitabını okuyup şu yorumu yaptıysanız edebi zevkten nasibinizi alamamışsınız demektir. Ayrıca kimmiş Orhan Pamuk'tan daha usta kalem, kitapları Migros'ta bile satılan elif şafak mı, yoksa at gözlüğüyle öğrenilmiş bir taraflı tarihçilikle altı ayda bir roman üfüren iskender Pala mı... Bir kişide şu adamı yani Orhan Pamuk'u edebi kişiliğiyle eleştirsin artık... Karakter tahlilleri kötü, betimlemeleri çok kuru, diyalogları yavan desin, kullandığı dil alagranga ya da alaturka desin... Edebiyat ödülü almış edebiyatçıya edebiyat sitesinde siyaset yaparak giydirmeye çalışıyorsunuz. Hadi oradan arkadaşlar, demli bir çay için de hararetinizi alsın. Burda yaptığınız hem Pamuk'a hem de bu haberi edebi niteliği olduğu için yayınlayan site yönetimine saygısızlık. İyi akşamlar.

Mesaj Yaz 20.2.2015 18:30:35
Başkasına verilseydi şaşardım. Kriptolar aralarında paslaşmış.
"Aydın Doğan Ödülü, Türk insanının kültürünü ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla verilmektedir." Bu cümleyi de yutan varsa...


Mesaj Yaz 20.2.2015 09:31:53
herifcioğlu kiliseye sattı da ondan veriyorlar vesselam

ayak baş olursa kıyamet gelir gelmiyor mu


Mesaj Yaz 16.2.2015 22:40:09
? O kalemin çok üstünde ustalar var niye ödül alamıyorlar..?


Yorum Yapın

Aydın Doğan Ödülü Orhan Pamuk’a verildi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.