ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Müzeyyen Senar hayatını kaybetti

Uzun süreden beri tedavi gören Türk Sanat Müziği sanatçısı Müzeyyen Senar hayatını kaybetti.

8.2.2015

Müzeyyen Senar hayatını kaybetti

Türk Sanat Müziği sanatçısı Müzeyyen Senar, tedavi altında tutulduğu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

KIZI AÇIKLADI

Türk Sanat Müziği sanatçısı Müzeyyen Senar’ın vefat haberini kızı Feraye Işıl açıkladı. Işıl, zatürre teşhisiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altında tutulan annesinin bugün sabah 07.30 sıralarında vefat ettiğini kaydetti.

26 Eylül 2006 tarihinde İzmir’deki evinde beyin enfarktüsü geçirip vücudunun sol tarafı felç olan ve İzmir’in Urla ilçesindeki yaşlı bakımevinde hayatını devam ettiren Senar 15 Ocak’ta Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak burada 13 gün süren bir tedavi görmüş, bu tedavinin ardından ise taburcu edilmişti.

Yalnız ünlü sanatçı taburcu olmasının üzerinden çok geçmeden yeniden rahatsızlanmış ve zatürre teşhisiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.

MÜZEYYEN SENAR KİMDİR?

1918 yılında Bursa’nın Keles ilçesinde doğan Müzeyyen Senar, müzik eğitimine, Anadolu Musiki Cemiyeti’nde , kemençe üstadı Kemal Niyazi Seyhun Bey ve udi Hayriye Hanım gözetiminde başladı.

Güçlü bir sese sahip olan bu kız çocuğunun ünü yayıldıkça, hafız Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Lem’i Atlı, Mustafa Nafiz Irmak gibi devrin önemli üstatları da ona dersler verdi, zamanın sevilen şarkılarının yanı sıra, kendi bestelerini de öğretip söylemesine yardımcı oldu.
Kemal Niyazi Bey ile İstanbul Radyosu’nda şarkı söylemeye başlayan Senar, Perşembe günleri ilgiyle izlenen bu programla geniş kitlelere adını duyurdu.

Yorumlar
Mesaj Yaz 10.2.2015 01:08:23
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

Mesaj Yaz 9.2.2015 00:04:15
Çok yaşamanın ne kadar kârı var o'nu düşündüm...

Trabzon(1961-1963) ve İstanbul'a valilik yapan, Ahmet Vefâ Poyraz'ın sağlığından haberi olan var mı?...

O da Müzeyyen Senar yaşlarındadır.

Trabzon'u ziyâretinde 93 Yaşında olduğunu duymuştum.

kadiryeter Kadir Yeter. Şubat,2015 TRABZON.



Yorum Yapın

Müzeyyen Senar hayatını kaybetti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.