ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Mardin İstanbul'a taşınıyor

Mardinliler ve Mardin sevdalısı İstanbullular 5 Şubat’ta Mardin Feshane Günleri’nde buluşuyor.

4.2.2015

Mardin İstanbul'a taşınıyor

Mardin İstanbul’a taşınıyor. 5-8 Şubat günleri arası Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayacak Mardin günleri İstanbul’daki Mardinliler ve Mardin sevenleri bir araya getiriyor. Mardin Valiliği ve Mardin Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen Mardin Feshane Tanıtım Günlerinin organizasyonu ise Anatolia Grup tarafından yapılmakta.

İstanbul Eyüp’teki Feshane fuar alanında düzenlenecek olan Mardin tanıtım günlerinin hazırlıkları tamamlanırken açılıştan bir gün öncesi 4 Şubat 2015 Çarşamba saat 13.00’da ise Taksim İstiklal Caddesinde fuarın sesini duyurma adına da bir yürüyüş düzenlenecek.

Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan Mardin, tarihi dokusu, kültürel turizmi, yerel yemekleri, geleneksel kıyafetleri ve ünlü simalarıyla 5 Şubat’ta İstanbul’a görücüye çıkacak. Mardin Valisi Mustafa Taşkesen’in şehrin tanıtılması adına çok önem verdiği Feshane Mardin Günleri’nde dünyanın en uzun adamı unvanını alarak Guinness Rekorlar Kitabı’na imzasını atan Sultan Kösen de bizleri yalnız bırakmayacak ve Feshane’de sevenleriyle buluşacak. Dünyanın en uzun adamı aynı zamanda Çarşamba günü Taksim’deki yürüyüşe de katılacak. Bu arada 5 Şubat Perşembe günü ise fuar açılışının olduğu saatte dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen rekorlar kitabına girecek büyüklükte bir uçurtmayı Feshane fuar alanındaki açık alandan gökyüzüne bırakacak.
Çiğ köftesinden, kaburga dolmasına; işkembe dolmasından etli ekmeğine Mardin’in meşhur yemekleri midelere ziyafet çekmek için Feshane’de olacak.

Şehrin en önemli simgelerinden Mardin Kalesi ve Mardin’in birçok sıra dışı özel mimarisinin yer aldığı üç boyutlu fotoğraflar ve yansıtmalarla sevenlerini adeta Kartal Yuvası’nda hissettirecek. Bu arada Mardin’deki tüm belediyeler ve ilçe kaymakamlıkları aynı zamanda sivil toplum kuruluşları topyekün Feshane’deki dev etkinliğe katılacak.

12 Bin yıllık tarihi geçmişiyle geçmişten bugüne birçok inancı ve kültürü özümseyerek yaşayan Mardin, Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini Mardin’in tarih kokulu sokaklarına götürecek, İstanbul’daki Mardinli ve Mardin sevdalıların içindeki özlemi dindirecek.

Aynı zamanda telkârî, taş işlemeciliği, bakırcılık, ahşap oymacılığı, semercilik, bitkisel sabunları ve ev şarapçılığı gibi el sanatlarıyla sık sık kendinden bahsettiren Mardin’in bu güzel sanatları sergilerde yerlerini alacak.

Yorumlar
Mesaj Yaz 1.1.2016 22:58:56
Seviyorum boyle etkinlikleri, gidip gidemeyenler için güzel fırsat...


Yorum Yapın

Mardin İstanbul'a taşınıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.