ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Hrant yaşıyor: İl il eylem ve etkinlik programları

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink bugün anılacak

21.1.2015

Hrant yaşıyor: İl il eylem ve etkinlik programları

19 Ocak 2007’de suikast sonucu öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink bugün anılacak. Dink için bugün yurtiçinde İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Çanakkale ve İskenderun’da, yurtdışında Lyon, Viyana, Massachusets, Ottawa, Toronto, Los Angeles, Perlin, Brüksel ve Paris’te etkinlikler düzenlenecek. İSTANBUL
Hrant Dink anması İstanbul’da saat 13.30’da Taksim’de buluşmayla başlayacak. Taksim’de başlayan yürüyüş Agos Gazetesi’nin önüne kadar sürecek. Agos’un önünde saat 15.00’da anma gerçekleşecek. Saat 19:00’da da Taksim’de Fransız Konsolosluğu önünde toplanılacak ve Galatasaray Meydanı’na yürünecek. Anma için çağrı yapan Hrant’ın Arkadaşları yaptıkları çağrı videosuyla şu mesajı paylaştı: “1915’in yüzüncü yılı, Hrant Dink cinayetinin örtülmesinin, delillerin karartılmasının, katillerin korunup kollanmasının, devlet içindeki cinayet sorumlularının gizlenmesinin, mahkeme adına müsamere yapılmasının sekizinci yılı.” Ayrıca, 19.30’da Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda, ‘Faşizme inat kardeşimsin Hrant’ demek için buluşulacak.
ANKARA
Ankara’daki 19 Ocak’taki ortak anma programı şöyle: 13.00: Sakarya Caddesi’nde Hrant Dink ve Ermeni Soykırımı Sergisi yapılacak. 14.00: Birgün gazetesi önünden Sakarya Caddesi’ne yürüyüş. 14.30: TİYATROJ performans 15.00: Saygı duruşu 18.00: Sakarya Caddesi’nden Adalet Bakanlığı’nan meşaleli yürüyüş. 18.30: Adalet Bakanlığı önünde basın açıklaması. Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi 17 Ocak Cumartesi “1915 – Hrant ve Adalet” konulu bir sempozyum düzenleyecek. Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak olan sempozyum saat 15.00’te başlayacak. Ankara Aka-Der Sanat, 17 Ocak’ta AKA-DER Kızılay Şubesi’nde saat 19.00’da şiir dinletisi yapacak. 18 Ocak’ta saat 11.00’de Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde buluşacak olan ‘Öteki Bisiklet’ inisiyatifi, Ankara’nın sokaklarını Hrant Dink nezdinde öldürülen gazetecileri anmak için pedallayacak. Güzergahta Uğur Mumcu’nun sokağı, Bahriye Üçok’un evi, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı’nın sokağı var. Musa Anter, Turan Dursun, Metin Göktepe ve Çetin Emeç’le birlikte “buradayız ahparig” denecek.
İZMİR
Saat: 18.30’da Kıbrıs Şehitleri Caddesi- Leman Kültür önünde buluşulacak
BURSA
19 Ocak’ta Setbaşı Mahfel’de saat 18.00’de anma düzenlenecek.
ÇANAKKALE
Hrant’ın Dostları Platformu 19 Ocak saat 19.00’da Çanakkale Saat Kulesi’nde buluşuk anma düzenleyecek.
İSKENDERUN
19 Ocak saat 12.30’da Boyacılar Parkı’nda anma gerçekleştirilecek.
SAMSUN
Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri 19 Ocak Pazartesi günü 17:30’da Eğitim Sen önünde bir anma gerçekleştirecek.
ANTALYA
Şarampol Kapalı Yol girişindeki Halk Bankası önünde saat 18.00’de buluşulacak. Attalos Heykeli önünde yapılacak basın açıklaması yapılacak. 19.00’da Eğitim Sen Antalya Şubesi’nde “19 Ocak’tan 19 Ocak’a” isimli belgeselin gösterimi yapılacak.
ADANA
Adana’da Hrant anması saat 12.30 İnsan Hakları Derneği önünde toplanılacak. Kaynak: Sendika.Org, Bianet


Kaynak:
http://www.demokrathaber.net/guncel/hrant-yasiyor-il-il-eylem-ve-etkinlik-programlari-h43604.html


Yorumlar
"Hrant yaşıyor: İl il eylem ve etkinlik programları" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Hrant yaşıyor: İl il eylem ve etkinlik programları ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.