ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İş stresini tiyatro oynayarak atıyorlar

Kayseri'de farklı meslek gruplarından insanlar tiyatro eğitimi alıyor...

21.1.2015

İş stresini tiyatro oynayarak atıyorlar

Kayseri’de farklı meslek gruplarından insanlar tiyatro eğitimi alıyor. Eğitim sonrasında profesyoneller gibi tiyatro sahnesine çıkarak oyunlarını sergileyen memur, emekli, öğrenci, farklı mesleklerdeki kamu çalışanları stres atıyor

Kayseri’de Renkli Tebeşir Kültür ve Sanat Derneği tarafından farklı mesleklerden birçok insanın katılımı ile tiyatro ekibi kuruldu. Kısa sürede eğitim alan ekip, Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında farklı oyunları profesyonel sanatçılar gibi sahnede sergiliyorlar. Farklı mesleklerden olmalarına karşın birbirlerini tiyatro diliyle anlamaya başlayan insanlar, hafta içinde belirli zamanlarda bir araya gelerek çalışmalar yapıyor. Oynayacakları oyunlar için önce dernek binasında son hazırlıklarını yapıyorlar, ardından tiyatro salonunda provalar, sonrasında ise oyunu seyirciye sahneliyorlar. Kamu çalışanlarının yoğunlukta olduğu ekibin sergilediği her tiyatro oyunu ise tamamen dolu salona yönelik sergilenmesi de dikkat çekiyor. Renkli Tebeşir Kültür ve Sanat Derneği Başkanı İbrahim Altuntaş, tiyatro ekibiyle son olarak ’Vur Emri’ adlı oyunu hazırladıklarını belirterek, "Necati Cumalı’nın aile dramını anlatan, Türk klasikleri arasında yer alan eserinden esinlenerek tiyatro oyununu sergiliyoruz. Çalışmalarımızı çok güzel yaptık. Değişik yaş grupları ve farklı meslekten insanların oluşturduğu ekibimiz 4 aydır çalışmalar yaptı, tamamladık. Kayseri’de tiyatroya gönül veren insanları bir araya tutuyoruz. Öğrencilerin yanı sıra kamu çalışanlarından emeklisine birçok farklı meslekten insanlarımız, tiyatro ekibimizde ve çok güzel oyun sergiliyorlar." dedi.


Kaynak:
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/is-stresini-tiyatro-oynayarak-atiyorlar-108665h.htm


Yorumlar
"İş stresini tiyatro oynayarak atıyorlar" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İş stresini tiyatro oynayarak atıyorlar ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.