ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sezen Aksu’dan çocuklara tiyatro oyunu

Şarkılarıyla milyonlarca insanın gönlünde taht kuran popun kraliçesi Sezen Aksu’nun çocuklara bir sürprizi var. Ünlü sanatçının çocuklar için kaleme aldığı öykü, IEG Family tarafından müzikal tiyatro oyununa dönüştürüldü.

20.1.2015

Sezen Aksu’dan çocuklara tiyatro oyunu

‘Sezuş’un Hikâyeleri: Efe ve Bulut Osman Bey’e Karşı’ adlı oyun, yarıyıl tatilinde çocuklarla buluşacak. Sezen Aksu’nun bestelerinden uyarlanan şarkıların da yer aldığı oyun, tüm sokak hayvanlarının dostu Efe’nin, mahallenin köpeği Bulut ile kurduğu arkadaşlığı anlatıyor. Hoşgörü, saygı, empati, hayvan sevgisi ve sadakat gibi önemli mesajlar içeren öykü, günlerden bir gün Bulut’un yavrularının doğmasıyla renkli bir hal alıyor. “Çakkıdı”, “Şarkı Söylemek Lazım”, “Adem Olan Anlar”, “Tiki Tak” gibi sevilen Sezen Aksu şarkılarının özel sözlerle yer alacağı oyunun yönetmenliğini ve koreografisini Emre Çelik yapıyor. İlk olarak 23 Ocak-8 Şubat tarihleri arasında Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde sahnelenecek müzikal tiyatro, daha sonra Türki-ye’nin çeşitli illerinde izleyiciyle buluşacak. IEG Family’nin Finansbank ana sponsorluğuyla 15 Haziran’a kadar sürecek Türkiye turnesinde oyun, yaklaşık 90 gösteri ile yüz binlerce çocuğun hayal dünyasına “merhaba” diyecek.


Kaynak:
http://www.zaman.com.tr/aktuel_sezen-aksudan-cocuklara-tiyatro-oyunu_2272186.html


Yorumlar
"Sezen Aksu’dan çocuklara tiyatro oyunu" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Sezen Aksu’dan çocuklara tiyatro oyunu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.