ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Çocuklardan Tiyatroya Büyük İlgi

Adıyaman’da, Adana Seyyar Çocuk Tiyatrosu tarafından çocuklara yönelik tiyatro oyunları sergilendi.

20.1.2015

Çocuklardan Tiyatroya Büyük İlgi

Adıyaman Halk eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen tiyatro gösterisine çocuklar büyük ilgi gösterirken, 3 seanstan oluşan tiyatro gösterisinin her bir seansına yaklaşık 250 öğrenci katıldı. Güzel vakitler geçiren çocuklar, çocuk tiyatrosu gösterilerinde doyasıya eğlendi. Nasrettin Hoca ve Hacivat ile Karagöz’ün sahnelendiği çocuk tiyatrosu ile ilgili açıklamalarda bulunan Adana Seyyar Çocuk Tiyatrosu görevlisi Osman Çakmak, “Tüm illerde Nasrettin Hoca, Hacivat- Karagöz, oyunlarını sergiliyoruz. Çocukları eğlendirerek ve bir yandan da çoklara bir şeyler öğreterek onların bu karakterleri unutmamasını gelecek nesillere bunları miras olarak devam ettirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Amacımız bu karakterleri çocuklara unutturmamak ve bunları da sahnede sergilerken çocuklara, öğretici, eğitici mesajlar vererek bu yönde çocukların, çocuk tiyatrosu oyunlarını sevdirmek. 3 seanstan oluşan gösterilerimizin her bir seansına yaklaşık olarak 250 çocuk katıldı. Çocuk tiyatroları hem eğlendiriyor hem de öğretiyor. Her ilde güzel katılımlar oluyor ve Adıyaman’da da bu katılım oldukça güzeldi” şeklinde konuştu.


Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/cocuklardan-tiyatroya-buyuk-ilgi-adiyaman-yerelhaber-579616/


Yorumlar
"Çocuklardan Tiyatroya Büyük İlgi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Çocuklardan Tiyatroya Büyük İlgi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.