ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kurs bitmeden işleri hazır

Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’nde (BAYOSB), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle kurulan BAYOSB Mesleki Eğitim Merkezi (MEM), kursiyerleri hem meslek hem de iş sahibi yapıyor.

20.1.2015

Kurs bitmeden işleri hazır

Kursiyerler, daha eğitimleri tamamlamadan işlerine kavuşuyor. Geçen dönem mezun olan 21 kursiyer bölgedeki firmalarda işbaşı yaparken bu dönem de kısa süre içinde kurslarını tamamlayacak olan 22 kişinin işleri de hazır.

Otomotiv yan sanayi firmalarının ağırlıkta olduğu ve tamamlandığında 100 fabrikada 10 binin üzerinde kişinin çalışacağı bölgede faaliyet gösteren BAYOSB MEM kapsamında toplam 100 meslek lisesi ve meslek yüksekokulu mezunu, eğitim verilerek iş ve aş sahibi yapılacak. İZKA’nın yüzde 66’sına hibe destek verdiği 1,2 milyon TL’lik projeyle bölge sanayicisinin ihtiyaç duyduğu niteliklerde ara eleman ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

Burada eğitim alanların, kurslarını tamamlamadan iş sahibi olduğunu dile getiren BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, sanayicinin de bu sayede nitelikli işgücü ihtiyacını karşıladığını söyledi. Bölgede fabrikalar kurulmadan önce eğitim merkezini kurduklarına dikkat çeken Telseren, “Türkiye’de sanayicinin en büyük sorunu, nitelikli işgücü. Biz de bu yüzden eğitim merkezini kurduk. Daha önce 21 kursiyerimiz, mezun olur olmaz bölgedeki fabrikalarda hemen iş buldu. Bir süre sonra tamamlanacak kursumuzdan mezun olan 22 kursiyer de şimdiden işlerini buldular. Kursiyerlerimiz CNS operatörü, CNC programcısı, metal sac işlemeci, işletme elektrik bakımcısı, hidrolik-pnömatikçi olarak sertifikalarını alıyorlar. Projemize Ege Meslek Yüksek Okulu danışmanlık yapıyor. Ayrıca EGEKOBİDER, Çınarlı Meslek Lisesi, Faruk Argüden Mesleki Eğitim Merkezi de projemize destek veriyor.” diye konuştu.


Kaynak:
http://www.haber46.com/egitim/kurs-bitmeden-isleri-hazir-h38220.html


Yorumlar
"Kurs bitmeden işleri hazır" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kurs bitmeden işleri hazır ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.