ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Şair ve Yazar Çarboğa'dan Cumhuriyet Gazetesi Yazarları Hakkında Suç Duyurusu

Sivas'ın Gemerek ilçesinde yaşayan şair ve yazar Kenan Çarboğa, Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürler...

19.1.2015

Şair ve Yazar Çarboğa'dan Cumhuriyet Gazetesi Yazarları Hakkında Suç Duyurusu

Sivas’ın Gemerek ilçesinde yaşayan şair ve yazar Kenan Çarboğa, Hz. Muhammed’e hakaret içerikli karikatürler yayınlayan Charlie Hebdo dergisinin bir bölümünü köşelerinde yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gemerek Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelen Kenan Çarboğa, "Cumhuriyet Gazetesi’nde Charlie Hebdo isimli dergide Hz. Muhammed ve Müslümanlara hakaret içeren karikatürler yayımlanmıştır. Ayrıca Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan isimli köşe yazarları da köşelerinde bu derginin kapağını yayımlamışlardır. Bu karikatürlerle dinimize ve dinimizin kutsallarına hakaret edilmiş ve nefret suçu işlenmiştir. Basın yoluyla yapılan bu hakaret, Taciz ve tahriklerle milletimiz kışkırtılmaya çalışılmaktadır. Bu yayınları yapan Cumhuriyet Gazetesi ve köşe yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan’dan şikayetçi ve davacıyım" şeklindeki dilekçesini savcılığa sundu.

Şikayet dilekçesini verdikten sonra adliye çıkışında açıklama yapan Kenan Çarboğa, "Fransız Charlie Hebdo dergisinin yapmış olduğu Peygamber Efendimize ve dinimizin kutsallarına yapılan saygısızlıkları kınıyoruz. Bunu ülkemizde gazete köşelerine taşıyan Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan isimli gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulunmak için buradayız. Peygamber Efendimize yapılan bu saygısızlığı kınıyor, ülkemizde yapılan bu kışkırtıcılığa da karşı duruyoruz" dedi.


Kaynak:
http://www.haberler.com/ozel-haber-sair-ve-yazar-carboga-dan-cumhuriyet-6874561-haberi/


Yorumlar
"Şair ve Yazar Çarboğa'dan Cumhuriyet Gazetesi Yazarları Hakkında Suç Duyurusu" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Şair ve Yazar Çarboğa'dan Cumhuriyet Gazetesi Yazarları Hakkında Suç Duyurusu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.