ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Diyarbakır'da Sanat Atölyesi'ne Kursiyer İlgisi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Meslek Edindirme Merkezi bünyesindeki kurslara ilgi hayli büyük.

14.1.2015

Diyarbakır'da Sanat Atölyesi'ne Kursiyer İlgisi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Meslek Edindirme Merkezi bünyesinde Sümerpark Ortak Yaşam Alanı`nda faaliyet yürüten Sî û Ronahî Sanat Atölyesi`nde farklı meslek grubundan pek çok kişi Kara Kalem, yağlı boya, çini ve seramik kurslarına katılıyor.

Kimi günün yorgunluğu ve stresinden bir nebze de olsa uzaklaşmak, kimi de açılan kurslar sayesinde öğrendiklerini ileriki mesleki yaşamında sürdürmeyi tasarlıyor. Öğretmen, memur, mühendis, doktor ve öğrencilerin ortak noktası resim ve el sanatlarına duydukları ilgi. Bu ilgileri hepsini Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Meslek Edindirme Merkezi bünyesinde Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda faaliyet yürüten Sî û Ronahî Sanat Atölyesinde buluşturdu.

Kurslara İlgi Büyük

Sî û Ronahî Sanat Atölyesi’nin açtığı resim (Kara Kalem ve yağlı boya), çini ve seramik atölyesi kurslarından toplam 67’si kadın 87 kişi faydalanıyor. Resim alanında yağlı boya, çini ve seramik kursları tamamen hobi amaçlı olarak veriliyor. Yine resim alanında Kara Kalem çalışması hem hobi amaçlı hem de üniversitelerin ve liselerin güzel sanatlar bölümüne hazırlık kursu şeklinde veriliyor. Kurslarda kullanılan tüm malzemeler Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Meslek Edindirme Merkezi tarafından öğrencilere ücretsiz olarak veriliyor.

Kara Kalem, Yağlı Boya, Çini ve Seramik

2014 Eylül ayının başında başlayan, resim kursunda öğrenciler, Kara Kalem, çizgi çalışması, oran, orantı, desen, model ve imgesel çalışmalarla eğitim aşamalarını tamamlıyor. Öğrenciler bu aşamalardan sonra çizim yapma yeteneklerini iyice geliştiriyor. Hobi amaçlı başlatılan Kara Kalem kursu 2015 Mayıs ayına kadar devam edecek. Üniversitelerin ve liselerin güzel sanatlar bölümü için hazırlık niteliğindeki kurs ise 2015 Eylül ayına kadar sürecek.

Yağlı boya resim alanındaki öğrenciler ise sırasıyla boyaların tanıtımı, tuval germe, üstüne astar atma, astar üzerinde desen çizme, renk skalası, ana renklerle ara renklerin oluşumu ve fırça kullanma gibi dersler alıyor. 2014 Eylül ayında başlayan yağlı boya kursu da 2015 Mayıs ayında sona erecek.

Aralık 2014 ayının başında başlayan çini ve seramik kurslarında kursiyerler, seramiğin sanatsal tarihçesi, seramik kili, kilin yoğrulma aşaması, kilin havasını alma, tasarım yapma, sıfırlama yöntemi, boyama teknikleri ve fırınlama aşamasını öğreniyor. Çini kursunda öğrencilere, yine tarihçe, desen, fırça kullanma teknikleri, boyama ve fırınlama aşamaları öğretiliyor. Her iki kurs da 2015 Mayıs ayının sonuna kadar devam edecek.

Sergi Açılacak

Sî û Ronahî Sanat Atölyesi’nin açtığı kurslarda öğrencilerin eğitim dönemi boyunca çalışmaları bir sergi açılışıyla son bulacak. Serginin ana temasını Kobanê ve Rojava’da yaşanan olaylar oluşturacak. Kursiyerlere yönelik açılan ve 12 yaş üstü tüm öğrencileri kabul eden resim (Kara Kalem ve yağlı boya) çini ve seramik kurslarına kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler Sümerpark’ta bulunan Meslek Edindirme Merkezi’ne başvuru yapabilir.


Kaynak:
http://www.haberler.com/diyarbakir-da-sanat-atolyesi-ne-kursiyer-ilgisi-6864412-haberi/


Yorumlar
"Diyarbakır'da Sanat Atölyesi'ne Kursiyer İlgisi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Diyarbakır'da Sanat Atölyesi'ne Kursiyer İlgisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.