ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Zirve dağcılarından bir anlamlı etkinlik daha

Her hafta olduğu gibi bu hafta da Zirve Dağcıları sabah erkenden henüz gün ağarmadan Hayri’nin kahvede toplandı.

13.1.2015

Zirve dağcılarından bir anlamlı etkinlik daha

Her hafta olduğu gibi bu hafta da Zirve Dağcıları, sabah erkenden henüz gün ağarmadan Hayri’nin kahvede toplandı. Bugün daha heyecanlı ve daha aceleciydik. Çünkü bu hafta uzaklardan bir davete, bir çığlığa, bir talana dur demek için çağrıldık. Hele davet edenler kardeş şubelerimizden Selçuk Zirve olunca elbette koşarak gidecektik.

Turgutlu Zirve olarak bir araba dolusu çevre gönüllüsü yola çıkarak saat 08:30 da Selçuk Gökçealan Köyü’ne ulaştık. Köy meydanı adeta bayram yeri gibi. Aracımızdan iner inmez birçok Zirve dostu ile selamlaştık, kucaklaştık. İzmir, Selçuk, Söke, Kuşadası, Aydın ve Turgutlu Zirve dağcılarının yanı sıra Didim Dağcılık Kulübü de bu doğa katliamına dur demek için oradaydı. Köy meydanındaki kahvelerde çaylar içildi, dostlarla kısa görüşmelerin ardından meydanda toplanıldı. Selçuk Zirve Dağcılık Başkanı Zehra Taşdöven ile kurucu başkanı Özgür Aydoğan etkinlik hakkında kısa açıklamalarda bulundu. Köy muhtarı ve bazı köy sakinleri topraklarında taş ocağı istemediklerini ifade ettiler.

Yaklaşık beş yüz kişilik kalabalık topluca taş ocağı olması planlanan alana yürüdü. Taş ocağı ruhsatı verilen alan üzüm bağlarının ve zeytinliklerin adeta içinde. Diğer tarafında 30-35 yaşındaki çam ormanları ile çevrili bir cennet. Yasalar hiçe sayılarak verilen taş ocağı işletme ruhsatı için konuşmacılar; ihanet belgesi, tarımı ve doğayı yok etme belgesi olarak adlandırdılar. Uzun konuşma ve protestolardan sonra iki ayrı grup halinde yürüyüşe geçildi.

Çok güzel bir havada, güzel bir parkurda, birçok doğa sever dostumuzla anlamlı bir etkinliği köye girdiğimizde 90 yaşındaki bir ninenin gözyaşları ile bizlere hoş geldiniz, bizleri mutlu ettiniz, ayaklarınıza sağlık, şeklindeki sözlerine kayıtsız kalamadık. Elini öptük, fotoğraf çekildik,Tüm dostlarla başka etkinliklerde buluşmak üzere sözleşerek; biraz buruk, biraz mutlu, ama çok umutlu bir halde Turgutlu’ya dönmek için araçlarımıza bindik.Turgutlu Zirve Dağcılık haftaya Gökgedik-Sarılar Ovacık parkurunda yürüyecek.


Kaynak:
http://www.turgutluyanki.com/zirve-dagcilarindan-bir-anlanli-etkinlik-daha/22706/


Yorumlar
"Zirve dağcılarından bir anlamlı etkinlik daha" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Zirve dağcılarından bir anlamlı etkinlik daha ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.