ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Makine Mühendisleri Odası Türk Sanat Müziği Korosu Büyüledi

Makine Mühendisleri Odası Türk Sanat Müziği Korosu’nun konseri büyük bir katılım ile Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

12.1.2015

Makine Mühendisleri Odası Türk Sanat Müziği Korosu Büyüledi

Makine Mühendisleri Odası Türk Sanat Müziği Korosu’nun konseri büyük bir katılım ile Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Koronun seslendirdiği eserlere zaman zaman konuklar da eşlik etti.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ünal, konser sonrası yaptığı konuşmasında, koroya teşekkür ederek ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Ünal, "Üç yılı aşkın süredir büyük bir disiplin, birlik ve beraberlik ruhuyla hem odamızın değerlerini daha da yukarıya taşımak, hem mesleki birliğimizi geliştirmek, hem de meslektaşlarımızın dışında şehre sundukları bu güzel ortamı sağlayan koromuza teşekkür ediyorum" dedi.

"BARIŞIN, KARDEŞLİĞİN NAMELERİNİ DİNLEDİK"

Günlerin bu aralar çok uzun ve zor geçtiğini kaydeden Ünal, "Ben kendimi şöyle hissediyorum; bir küçük çocuk ara sokaklarda babasının elinden tutup yürürken bir müzik sesi duyar. Müziğe karşı çok ilgili olan bu çocuk müziği takip eder. Bodrumun meydanında bu çocuk gördüğü manzara karşısında şoka girer ve ömrü boyunca taşıyamayacağı bir ruhsal hastalıkla geçirir. Bu çocuk kendisini bu rahatsızlıktan ney üfleyerek kurtarabildiğini görür ve Mevlevihanelere sığınır. Çünkü Mevlevihanelerde kültür, sanat, bilim ve felsefe vardır. Oradan kendisine bir yol çizer. İşte bu akşam bende dışarıda bir kara kış varken yüzünü sanata, kültüre çevirmiş küçük Neyzen Tevfik gibi hissettim. Bu ülke böyle değerler çıkarmış olmakla ve bu gece bu kora bizi bu değerleri hatırlatmakla günüme gerçekten büyük anlam kattı. Sanıyorum sizin gününüze de böyle bir anlam katmış olsa gerek ki dışarıda kap kara bir kış varken seyircinin dostluğu, barışın kardeşliğin namelerini dinledik. Çok güzel bir gece geçirdiğinizi düşünüyorum. Bu koromuzda makine mühendisi, endüstri mühendisi dışında da meslek gruplarından değerli arkadaşlar var. Avukatlar, doktorlar, öğretmenler bulunuyor. Koromuza kattıkları değerden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Kaynak:
http://www.haberler.com/makine-muhendisleri-odasi-turk-sanat-muzigi-korosu-6856892-haberi/


Yorumlar
"Makine Mühendisleri Odası Türk Sanat Müziği Korosu Büyüledi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Makine Mühendisleri Odası Türk Sanat Müziği Korosu Büyüledi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.