ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Vali Vasip Şahin "Kültür Sofrası"nda edebiyatçılarla buluştu

İstanbul Valisi Vasip Şahin, kültür, edebiyat, sanat dünyasından isimlerle buluşup, fikir alışverişinde bulunmak amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüyle ortaklaşa başlattıkları "Kültür Sofrası" etkinliğinin ilkinde edebiyatçılarla bir araya geldi.

9.1.2015

Vali Vasip Şahin

Cağaloğlu’nda valilik binasındaki yemekli toplantıya, İskender Pala, Gülten Dayıoğlu, Beşir Ayvazoğlu, Mustafa Ruhi Şirin, Faruk Bayrak, Görgün Taner, Enis Batur ve Sibel Eraslan katıldı. Yemekte, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili de yer aldı.

Vali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kültür ve fikir dünyasından değerli isimleri misafir etmekten onur duyduğunu söyledi.

İstanbul gibi kültürün başkenti olan bir kentte, kültürü, tarihi, estetiği önemsemenin öncelikli görevleri olduğunu belirten Şahin, "Bu görevi yerine getirmek adına, kültür dünyamızı aydınlatan değerli insanları el üstünde tutmamız gerekiyor. Bugün de burada bulunanların değerli fikirlerinden istifade ederek, İstanbul’da kültür, irfan adına neler yapılabileceği yönünde istişare etme fırsatı bulacağım" dedi.

Gülten Dayıoğlu da kültür ve sanat konularında sohbet edeceklerini anlatarak, "Çok saygın ve seçkin yazar arkadaşlarımız var burada. Sayın Valimiz de değer verip, bizleri bir araya getirdi. Beyin fırtınası yaparak, görüşlerimizi birbirimize aktarıp, İstanbul ve kültür hayatımıza bir hizmet çıkacağını umuyoruz" diye konuştu.

İskender Pala ise bu kadar yoğun gündemin, gelişmenin yaşandığı dönemde kendilerine zaman ayırdığı için Vali Şahin’e teşekkür ederek, "Kültüre, sanata, şiire, edebiyata zaman ayıracak bir vali İstanbul için bir kazanımdır. Bizi biz yapan böyle bir duygu çok hoşumuza gitti. Bunun devamı, hem bizim hem de valimiz için iyidir. Bizler de devletle iletişim içinde olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

- "Kültür sofrası" buluşmaları

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organizasyonuyla Valilikçe, kültür, sanat dünyasından isimlerle bir araya gelip, bu alanda yapılacaklar adına fikir alışverişinde bulunmak amacıyla başlatılan buluşmalar, belirli periyotlarla yapılacak. Bundan sonraki buluşmalar, misafir edilen kesime uygun bir temayla düzenlenecek. Buluşmalarda ortaya çıkan öneriler, ilgili kamu yöneticileri tarafından uygulamaya geçirilecek.


Kaynak:
http://haber.stargazete.com/sanat/vali-sahin-kultur-sofrasinda-edebiyatcilarla-bulustu/haber-989175


Yorumlar
"Vali Vasip Şahin "Kültür Sofrası"nda edebiyatçılarla buluştu" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Vali Vasip Şahin "Kültür Sofrası"nda edebiyatçılarla buluştu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.