ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Tambi'den Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda konser

Suriye'den kaçarak Türk vatandaşlığına geçen genç piyanist Tambi Cimuk, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda konser verecek

7.1.2015

Tambi'den Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda konser

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Türk vatandaşlığına geçen ve St. Petersburg’daki bir yarışmada Türkiye’yi temsil eden 16 yaşındaki Suriyeli göçmen Tambi Cimuk, Cumhurbaşkanlığı’nda konser verecek.

Savaş nedeniyle 2 yıl önce Suriye’den Türkiye’ye göç ederek Bursa’ya yerleşen ve gittiği müzik okulunda büyük bir piyano yeteneği olduğu belirtilerek St. Petersburg’daki uluslararası yarışma için büyük bir hızla ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türk vatandaşı yapılan Tambi Cimuk, St. Petersburg’daki yarışmada 5. olmuştu.

Tambi Cimuk, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın 12 Ocak Pazartesi günü Türkiye ziyareti ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda onuruna verilecek yemekte konser için davet edildi.

Tambi Cimuk’un davete katılacak olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu belirten eğitmeni Rüstem Avcı, "Tambi’nin Türk vatandaşı olması talimatını da sayın Cumhurbaşkanımız vermişti. Davete birlikte icabet edeceğiz. Tambi burada konuk devlet başkanı onuruna verilecek yemekte Türk, Filistin ve batı eserlerinden oluşan mini bir konser verecek. Bunun için büyük mutluluk, gurur ve onur duyuyoruz" dedi.


Kaynak:
http://www.haberturk.com/gundem/haber/1027380-tambiden-cumhurbaskanligi-sarayinda-konser


Yorumlar
"Tambi'den Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda konser " haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Tambi'den Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda konser ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.