ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Tiyatro Festivaline Büyük İlgi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilecek olan Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali'ne büyük ilgi gösterildi. Bu yılki festivale katılmak için yurt içi ve yurt dışından 37 okul başvuruda bulundu.

7.1.2015

Tiyatro Festivaline Büyük İlgi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali 9 yıldır Kayseri’de tiyatro rüzgarı estiriyor. Festivale 9 yıl boyunca 250 okul katıldı ve sahnelenen oyunlarda 5 bine yakın öğrenci rol aldı. Bugüne kadar yaklaşık 180 bin kişinin izlediği Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali’nin 10’uncusuna Kayseri ve Kayseri dışından okullar büyük ilgi gösterdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, liselerin katıldığı uluslararası platformdaki ilk ve tek tiyatro festivaline bu yıl geçen yıllardan çok daha fazla okulun katılacağını belirtti. Geçen yıl festivale 25 okulun katıldığını hatırlatan Durukan, "Bu yıl Kayseri’nin yanı sıra Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Gaziantep, Malatya ve Rize’den; yurtdışından ise Macaristan Fransa ve Almanya’dan toplam 37 okulumuz Kayseri’de sahneye çıkacak. Katılacak okulların başvurularını aldık. Mart ayının sonunda tiyatro festivalimizin jürisi oyunları son bir kez daha değerlendirecek ve festivale katılacak okulları belirleyecek. Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizi kültür-sanat platformunda buluşturmak ve amatörce tiyatro ile uğraşan gençlerimize katkı sağlamak için büyük bir gayret içindeyiz. Şimdiden Mayıs ayında gerçekleştireceğimiz uluslararası tiyatro festivalimizin hem Kayseri’ye hem de tiyatro camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ HIZ KESMİYOR
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı kültür-sanat etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. 9 Ocak Cuma günü Ünlü Sanatçı Ayhan Aşan kültür-sanat etkinliklerine katılmak üzere Kayseri’ye gelecek. Ünlü Sanatçı saat 19.30’da Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde bir konser verecek. Ayrıca 10 Ocak Cumartesi günü Şehir Tiyatrosu’nda büyükler için "Omuzumdaki Melek" adlı oyun, 11 Ocak Pazar günü ise yine Şehir Tiyatrosu’nda çocuklar için "Balıklar Firarda" adlı oyun sahnelenecek.


Kaynak:
http://www.olaymedya.com/Haber/tiyatro-festivaline-buyuk-ilgi_1420537043.html


Yorumlar
"Tiyatro Festivaline Büyük İlgi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Tiyatro Festivaline Büyük İlgi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.