ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Eşi, hastanede tedavi gören şair Refik Durbaş'ın durumunu anlattı

Refik Durbaş'ın durumuna ilişkin bilgi veren eşi Bilge Durbaş, ameliyat sırasında çok kan kaybeden ünlü şairin toparlanmaya çalıştığını söyledi

5.1.2015

Eşi, hastanede tedavi gören şair Refik Durbaş'ın durumunu anlattı

Ünlü şair Refik Durbaş, kalbindeki rahatsızlık ve böbrek yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede tedavi görüyor. Usta şairin durumuna ilişkin bilgi veren eşi Bilge Durbaş, ameliyat sırasında çok kan kaybı yaşayan şairin toparlanmaya çalıştığını söyledi.

Refik Durbaş’ın uzun yıllardır böbrek yetmezliği problemi yaşadığını, ancak diyalize girmediğini kaydeden Bilge Durbaş, eşinin tedavisinin yaklaşık 2 aydır Göztepe Araştırma Hastanesi’nde sürdüğünü ifade etti.

T24’e bilgi veren Bilge Durbaş’ın açıklaması şöyle:

“Refik’in zaten böbrek yetmezliği ve yüksek tansiyonu vardı. Ancak diyalize girmiyordu. 5 yıl önce by-pass ameliyatı geçirdi. 2 ay önce atar damarındaki stent parçalandı biz acil olarak hastaneye kaldırdık. Ameliyat sırasında mide kanaması geçirdi. Çok kan kaybı oldu. O sırada da böbrekleri iflas etmiş. Şimdi diyalize giriyor. Halsiz. Toparlanmaya çalışıyor. Biz de iyileşmesini bekliyoruz.”

Refik Durbaş kimdir?

10 Şubat 1944’te Erzurum’un Pasinler ilçesinde doğdu. Liseyi İzmir’de bitirdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ndeki öğrenimini bitirmeden ayrıldı. 1965-1968 arasında çeşitli işlerde çalıştı. Yeni İstanbul ve Cumhuriyet gazetelerinde düzeltmenlik yaptı.

İlk şiiri İzmir’de Ege Ekspres gazetesinin sanat sayfalarında yayınlandı. Devinim, Gösteri, Sanat Olayı, Soyut, Papirüs gibi dergilerdeki şiirleriyle dikkat çekti. Arkadaşlarıyla birlikte 1962-1964 arasında "Evrim" dergisini, 1967’de de "Alan 67" dergisini yayınladı. 1971’de ilk şiirlerini Kuş Tufanı adlı şiir kitabında topladı. 1972-1974 yıllarında "Yeni A" dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. Gazetelerde sanat sayfaları hazırladı. 1992 yılında Cumhuriyet gazetesinden emekli oldu.

İkinci Yeni esintisi ile başladığı şiir yaşamı, zamanla toplumcu yönelim kazandı. Kendine özgü dili ve benzetmeleriyle, baştan beri tavrını ve varlığını keskinleştiren, anlam kadar biçime de önem veren şiirler yazdı. Çarşıların, işçi kızların, pazar yerlerinin, çay evlerinin dünyasını yansıtan şair olarak tanındı. Şiirinde günlük konuşma dili içine ustaca serpiştirilmiş eski sözcükler de kullandı. Usta şair son olarak Birgün gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu.


Kaynak:
http://t24.com.tr/haber/esi-hastanede-tedavi-goren-sair-refik-durbasin-durumunu-anlatti,282398


Yorumlar
"Eşi, hastanede tedavi gören şair Refik Durbaş'ın durumunu anlattı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Eşi, hastanede tedavi gören şair Refik Durbaş'ın durumunu anlattı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.