ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bu kütüphane insanı kitap kurdu yapar

Parisli fotoğrafçı Franck Bohbot, dünyanın en güzel kütüphanelerini fotoğrafladı.

5.1.2015

Bu kütüphane insanı kitap kurdu yapar

Paris ve Roma’daki kütüphaneler mimarileri, renkleri, ışıkları ve genişlikleriyle tıpkı birer sarayı andırıyor. Bohbot, projesine Avrupa, Güney Amerika ve Asya’daki kütüphanelerle devam etmek istiyor.

Kütüphanelerle ilgili genel kanı sıkıcı yerler olduğudur kuşkusuz. Sessizlik, tozlu kitap kokusu, üzerinize düşecekmiş hissi uyandıran raflar… Hele bir de yetişmesi gereken ödev için kaynak tarama işine girildiyse kütüphaneden kurtulmak için neler yapılmaz ki. Ama bu demek değil ki, dünyanın bütün kütüphaneleri aynı. Tam tersine, dünya üzerinde öyle kütüphaneler var ki, sanırsınız saray. İnsanı kitap kurdu yapacak cinsten. Biz de Parisli fotoğrafçı Franck Bohbot’ın karelerinden öğrendik onları.

Fransa’nın başkenti Paris’teki ‘Bibliothèque Nationale de France’ adlı ulusal kütüphane ışıkları, mimarisi ve iç dizaynı ile adeta bir sarayı andırıyor. Bir diğeri yine Paris’teki ‘The Bibliothèque interuniversitaire de la Sorbonne’. Roma’daki Biblioteca Angelica’nın da ferahlık ve estetik olarak diğerlerinden bir eksiği yok. Sıralamaya Paris’ten Bibliothèque Mazarine, François-Mitterrand, Bib-liothèque Sainte Genevieve ile Bib-liothèque du Sénat girer.

Kariyerine set fotoğrafçısı olarak başlayan Bohbot, 2008 yılında kamu alanlarına, çevre portrelerine ve kent manzaralarına odaklanmış. Yıllarca sokak, müze, tren istasyonları ve yüzme havuzlarını fotoğraflamış. Kitap okumak için sadece bir mum ışığı yeterli olsa bile koleksiyonu olanların mutlaka bir eve ihtiyaç duyduğunu düşünen usta fotoğrafçı, kitaplar için tasarlanmış evleri yakın markaja almış. Projesine Paris, Roma ve Boston’daki kütüphanelerle başlayan Bohbot, “Bu uzun bir çalışma. Paris’ten başladım ama Avrupa, Güney Amerika, Asya ve Kuzey Amerika’daki kütüphaneleri çekmeyi düşünüyorum.” diyor. Eğer siz de Bohbot’un çektiği kütüphaneleri merak ediyorsanız franckbohbot.com adlı web sitesini takip edebilirsiniz.


Kaynak:
http://www.zaman.com.tr/aktuel_bu-kutuphane-insani-kitap-kurdu-yapar_2268275.html


Yorumlar
"Bu kütüphane insanı kitap kurdu yapar" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Bu kütüphane insanı kitap kurdu yapar ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.