ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sarıkamış tiyatrosu dugulandırdı

Sarıkamış Harekatı'nın 100'üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen tiyatro gösterisi katılımcıları duygulandırdı.

5.1.2015

Sarıkamış tiyatrosu dugulandırdı

Anma etkinliklerine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Vatan uğrunda, inanç uğrunda ölenler ölü değildir" dedi.

Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonunda dün akşam düzenlenen anma etkinliğine İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kars Valisi Günay Özdemir, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Sarıkamış Kaymakamı Muhammet Gürbüz ile yurdun dört bir yanından Sarıkamış’a gelenler katıldı. Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan programda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan ’Sarıkamış Şehitleri’ konulu tanıtım filmi perdeye yansıtıldı. Programda konuşma yapan Bakan Kılıç, şöyle dedi:

"2023’e 8 sene kaldı. 2023; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı. 2053, 2071 bu hedefte ilerlemek için hep beraber yürüyeceğiz. Birlik olacağız, farklılıklarımızın zenginlik olduğunu haykıracağız.
Farklılıklarımız ayrılık değil, birliktelik vesilesidir. Vatan, inanç uğrunda ölenler ölü değildir. Sizlerde birlikteliğiniz ve beraberliğinizle bu ülkenin ve bu milletin geleceği olacaksınız. Onların bize bırakmış olduğu mirası en üst şekilde taşıyarak ülkemizi geleceğe taşıyacağız."

Bakan Kılıç’ın konuşması ardından tiyatrocu Ahmet Yenilmez’in oynadığı ve yönetmenliğini yaptığı tiyatro oyunu sahnelendi. Salonu dolduranlar ve protokol mensupları zaman zaman gözyaşlarını tutamayarak oyunu izledi.
Oyunda bir asır önce Allahu Ekber dağlarında donarak kardan kefen giyen Mehmetçikler’in şehit olması salonu dolduran binlerce kişiyi 1 asır öncesine götürdü. Oyunda Ahmet Yenilmezin performansı beğeni toplandı. Oyunda donarak şehit olan askerlerin sahneye koyduğu görüntüler de gerçeği aratmadı.

Oyun sonunda İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy’u canlandıran Ahmet Yenilmez sahneden inerek protokol mensupları ve izleyicilerle göze göze gelerek performansını devam ettirdi. Bu sırada küçük bir kızın İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ağlayarak okumasının da perdeye yansımasına eşlik eden Yenilmez, salonu dolduran binlerce kişiyi daha da duygulandırdı.
Oyunun sonunda Yenilmez ve tiyatro ekibi sahneden ayrılırken salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı. Tiyatro oyunun ardından özel program, sanatçı Orhan Çakmak ve ekibi tarafından hazırlanan ağıt programının ardından sona erdi.


Kaynak:
http://www.haber7.com/tiyatro-ve-sahne-sanatlari/haber/1263606-sarikamis-tiyatrosu-dugulandirdi


Yorumlar
"Sarıkamış tiyatrosu dugulandırdı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Sarıkamış tiyatrosu dugulandırdı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.