ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Mekke'nin Fethi Tiyatro İle Canlandırıldı

Mekke’nin fethi, 1384. yıl dönümünde Erguvan Gençlik Derneği’nin hazırlamış olduğu tiyatro gösterisiyle tekrar canlandırıldı.

5.1.2015

Mekke'nin Fethi Tiyatro İle Canlandırıldı

Mekke’nin fethinin 1394. yıl dönümünde Mekke’nin fethini anlatan ’Asr-ı Saadet’ten Manzaralar’ isimli tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. Bursa Merinos Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’nda gösterilen ve 5 perdeden oluşan tiyatro oyununa yoğun katılım sağlanırken, katılımcılardan büyük alkış aldı. Bursa Erguven Gençlik Derneği tarafından hazırlanan organizasyonu Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık da izledi. Bu tür organizasyonlar sayesinde dini değerlerin korunmasını amaçladıklarını dile getiren Bursa Erguvan Gençlik Derneği Başkanı Mustafa Bülbül, "Derneğimiz olarak Türkiye’de ilk defa camiler bünyesinde bu tür organizasyonlara imza atmış bulunmaktayız. Teşkilatlarımızın bulunduğu ilimizdeki tüm camilerimizde, sosyal, kültürel ve sportif anlamda faaliyetlerimiz devam etmektedir. Tekvando eğitimleri vermekte hatta gençlerimize yüzme imkanı tanımaktayız. Bunların yanı sıra camilerimizde haftalık olarak sohbetlerimizi gerçekleştirmekteyiz. Son olarak tiyatro ekibimizin gerçekleştirmiş olduğu gösterimizi de, çevre illerimizde hatta yurt dışında sergilemeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.


Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/mekke-nin-fethi-tiyatro-ile-canlandirildi-bursa-yerelhaber-554178/


Yorumlar
"Mekke'nin Fethi Tiyatro İle Canlandırıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Mekke'nin Fethi Tiyatro İle Canlandırıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.