ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

AGD zamansız ve mekânsız kitap okuyor

Anadolu Gençlik Derneği tarafından başlatılan Zamansız ve mekânsız kitap okuma organizasyonu, Türkiyenin bütün il ve ilçelerinde hayata geçirildi.

29.12.2014

AGD zamansız ve mekânsız kitap okuyor

Türkiye genelinde 15 bin öğrenci ile yapılan etkinliğe özellikle gençler yoğun ilgi gösteriyor. Kitap okuma eylemi bazen bir parkta, bazen tramvayda, bazen kütüphanede gerçekleşiyor.

Kahramanmaraş’taki şehir meydanında bulunan banklara oturan öğrenci ve vatandaşlar, yaklaşık bir saat sessiz bir şekilde kitap okudu. Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) organizasyonunda öğrenci ve vatandaşlar kitap okumanın önemine dikkat çekmek için güzel bir etkinlik düzenledi.

Avm Önünde Kitap Okudular

Eskişehir’de Üniversite Caddesi üzerinde bulunan bir alışveriş merkezi önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği mensupları, getirdikleri kitapları buradaki banklarda oturarak okumaya başladı. Okumanın zamanı ve mekânı olmadığını göstermek isteyen dernek üyeleri, bir süre kitap okuduktan sonra tramvay durağına yöneldi. Üyeler, burada bir yandan tramvay bekleyip bir yandan kitaplarını okudu. Anadolu Gençlik Derneği adına etkinlikle ilgili basın açıklaması yapan Abdulsamet Gülhan, şuurlu bir gençlik için topyekûn var olma ve çalışma hamlesi yapmak için bu etkinliği yaptıklarını söyledi.

Oku Emrinin Gereğini Yerine Getirdik

Kitap okuma etkinliğine Zonguldak’ta da yoğun ilgi vardı. Düzenlenen etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Anadolu Gençlik Derneği Zonguldak Şube Başkanı Enes Şenol, “Zamansız ve mekânsız okumalar etkinliğiyle, daha evvel bütün çağlara aydınlık olan okuma etkinliğinin ortaokullu çocuklarımızın aracılığıyla insanlığın gündemine yeniden girmesini arzu ediyoruz. Dünyanın mazluma kestiği, inancın huzursuzlukla yer değiştirdiği ve küresel emperyalizmin kendi dinamiklerini tek hakikatmiş gibi sunduğu günümüz dünyasına şu alandan bir kez daha sesleniyor ve kurtuluşa ümidinin ayetlerini bir kez daha haykırıyoruz: Oku, Yaradan Rabbinin adıyla oku” dedi.

Antalya’da 90 Çocuk Katıldı

Antalya’da ise yaşları 9 ile 15 arasında değişen 90 çocuk, cami bahçesi ve tramvay durağında kitap okudu. AGD tarafından Türkiye genelinde eş zamanlı düzenlenen etkinlik, Antalya Muratpaşa Cami bahçesinde gerçekleştirildi. Çevredekilerin meraklı bakışları altında kitap okuyan çocuklar, bilet kuyruğunda ve sokakta kitap okumaya devam ettiler. AGD’li 90 çocuk, tramvayda da kitap okumayı sürdürdü. AGD Antalya Şube Başkanı Ahmet Mahmut Pişirici, “Tüm Türkiye genelinde bu saatte kitap okundu. Halkımıza tramvayda, camide her yerde kitap okunabileceğini göstermek istedik. Kitap okuma seviyesi düşük olan ülkemizde örnek olmak istedik” diye konuştu.

Allah’ın Rızasını Kazanan Bir Nesil İstiyoruz

“Zamansız ve mekânsız okumalar projesi” Malatya’da halkın şaşkın bakışları arasında yapıldı. Proje çalışması hakkında basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Malatya Şubesi Başkanı Sinan Eraslan, “Üzerimize düşen vazifeyi insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır düsturuyla hareket ediyoruz. Kendine, topluma, çevreye ve Rabbine karşı sorumluklarının farkında olan tarihini bilen, yaşadığı zamanın farkına varan ve gelecek tasavvuru yapabilen, yeryüzünde kalmak üzere değil beklemek üzere bulunduğunu hisseden, can taşıyan bütün varlıklara karşı merhamet hissiyle ve bütün söz ve davranışlarında sadece ve sadece Alemlerin Rabbinin hoşnutluğunu arayan bir genç nesil yetiştirmek hedefindeyiz” diye konuştu.


Kaynak:
http://www.milligazete.com.tr/haber/AGD_zamansiz_ve_meknsiz_kitap_okuyor/346841


Yorumlar
"AGD zamansız ve mekânsız kitap okuyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

AGD zamansız ve mekânsız kitap okuyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.