ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Barış için savaşan edebiyat mevsimi

6. kez düzenlenen ‘Edebiyat Mevsimi’ etkinliği yarın başlıyor. 5 gün sürecek etkinlikte, savaşların sanata yansımaları şiir, edebiyat, sinema ve tiyatro bağlamında ele alınacak.

22.12.2014

Barış için savaşan edebiyat mevsimi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü, İstanbul’un edebi iklimine yapılan programlar ve söyleşilerle renk katmaya devam ediyor.

İBB Kültür Müdürlüğü, bu sene altıncısını düzenlediği "Edebiyat Mevsimi" programıyla 80 kadar şair ve yazarı Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nde ağırlıyor. "Edebiyat Mevsimi"nin bu yılki teması "Savaş ve Edebiyat" olacak. Programda, savaşa bürünen şiirler, acıya direnen hikâyeler, ayrılığın gölgesine düşen romanlar ve yürekleri ayaklandıran marşlar anlatılacak. Katılımcıların barış için savaş öykülerine kulak vereceği "Edebiyat Mevsimi"ne Ali Haydar Haksal’dan D. Mehmet Doğan’a, Cemal Şakar’dan Cihan Aktaş’a kadar pek çok yazar ve şair de konuk olacak.

Şavaş, şiir, roman, kültür...

Savaşların şiir, roman ve hikâye türleri arasındaki bağlarının masaya yatırılacağı programın açılışı 20 Aralık Cumartesi günü 13.30’da TYB İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirilecek. Programın ilk gününde "Savaş ve Şiir" ve "Savaş ve Roman" başlıklı oturumlarda edebi türlerin savaşla ilişkisi ele alınacak. Şair ve yazarlar ayrıca şiir okumaları programında izleyicilere keyifli bir akşam yaşatacak.

"Edebiyat Mevsimi"nde, 21 Aralık Pazar günü saat 14:00’te "Soğuk Savaşın Etkileri ve Popüler Kültür" (Cihan Aktaş, İrfan Çalışan, Seyfettin Ünlü ve Prof. Dr. Ali Satan) konuşulurken, saat 17:00’de "Sahneden Perdeye: Algı ve Gerçek" başlıklı panelde savaş ve edebiyat ilişkisi sahne sanatları ve sinema açısından ele alınacak. Bünyamin Yılmaz’ın sunumunu yapacağı bu bölümde Star Gazetesi Kültür Sanat Editörü-yazar Bedir Acar, savaşların dünya ve Türk tiyatrosuna etkilerini, Hasanali Yıldırım ve Abdülhamit Güler de beyazperdedeki savaş cephesini anlatacak.

Edebiyatın ’Çanakkale’si

22 Aralık Pazartesi günü "Savaş ve Propaganda" başlığıyla düzenlenen ilk oturumda savaşın edebiyata etkileri tartışılırken, aynı gün 17.00’de "Çanakkale Yürüyüşü" programında Çanakkale Savaşı ve etkisinde oluşan edebi eserler ele alınacak. 23 Aralık Salı günü 14.00’de düzenlenecek ilk oturumda savaş hatıraları anlatılacak. Aynı gün 17.00’de "Savaş ve Hikâye" konusu ünlü hikâyeciler Cemal Şakar, Ali Haydar Haksal ve Sadık Yalsızuçanlar tarafından ele alınacak.

"Edebiyat Mevsimi"nin 24 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilecek "Savaş ve Folklor" başlıklı oturumunda halk edebiyatının ve halk oyunlarının tüm dokuları incelenecek.

"Edebiyat Mevsimi" 25 Aralık Çarşamba günü Sultanahmet’teki Kızlarağası Medresesi’nin tarihi atmosferinde bu yılın en iyi edebiyatçılarına verilecek özel ödüllerle son bulacak.


Kaynak:
http://www.sabah.com.tr/kultur_sanat/2014/12/20/baris-icin-savasan-edebiyat-mevsimi


Yorumlar
"Barış için savaşan edebiyat mevsimi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Barış için savaşan edebiyat mevsimi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.