ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sanat eğitimi için 3 milyon lira

Bu yıl iş ve sanat dünyasından 600 kişinin katıldığı Gala Modern, Cumartesi gecesi gerçekleşti. Tanınmış sanatçıların bağışladıkları eserlerin açık artırmaya çıktığı gecede İstanbul Modern'in eğitim programı için 2 milyon 850 bin lira toplandı.

16.12.2014

Sanat eğitimi için 3 milyon lira

Çocuk ve gençlerin eğitimine olanak yaratmak amacıyla bu yıl altıncısı düzenlenen “Gala Modern”, 13 Aralık Cumartesi akşamı İstanbul Modern’de gerçekleştirildi. İş , sanat ve medya dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren geceye 600 kişi katıldı.
Müzenin eğitim programına katkı sağlamak için düzenlenen “Gala Modern”de açık artırmayı Raffi Portakal ve Maya Portakal Bitargil yönetti. Gecenin sonunda toplam 2 milyon 850 bin lira gelir eldi edildi.
Müze binasında düzenlenen geceye iş dünyasının tanınmış isimleri, koleksiyoncular, sanatçılar ve medya mensupları katıldı. Davetliler, Vakko tarafından şık bir restoran gibi düzenlenen müzenin süreli sergiler salonunda ağırlandı. Gecenin müzayede kısmında sanatçıların eğitim için bağışladıkları eserler saışa sunuldu. Bu yıl uluslararası yıldız sanatçılardan Tony Cragg’in de İstanbul Modern için ürettiği bir işle gecede yer alması dikkat çekti.

“Gala Modern” gecesine sanatçılar Merih Akoğul, Barbara-Zafer Baran, Tosun Bayrak, Hüseyin Çağlayan, Ergin Çavuşoğlu, Murat Germen, Ara Güler, Huri Kiriş, Ozan Oganer ve Canan Tolon? İstanbul Modern’in eğitim projelerine destek olmak için hazırladıkları özel çalışmalarla katıldı. Naile Akıncı’nın bir yapıtı ise “Naile Akıncı’nın İzinde” adlı eğitim programının hayata geçirilmesi için Akıncı ailesi tarafından destek yarışına verildi. 13 sanatçının 15 çalışmayla yer aldığı destek yarışında müzenin eğitim projelerine 2 milyon 870 bin TL katkı sağlandı.
Gecenin ana sponsorluğunu Finansbank Quartz Varlık Bankacılığı üstlendi. İstanbul Modern Restoran, her yıl olduğu gibi bu yıl da gece için özel menü hazırladı, Vakko Espace gecenin mekan tasarımını, Dream Design Factory ise organizasyonunu üstlendi.

Sunuculuğunu, gönüllü olarak Rana Erkan Tabanca’nın üstlendiği “Gala Modern” gecesinde, müzenin Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı bir konuşma yaptı. Eczacıbaşı, bugüne kadar “Gala Modern” gecelerinden sağlanan katkılarla 190 bin çocuk ve gencin sanat eğitiminden yararlandığını belirtti.
“Gala Modern” gecesini ‘İstanbul Modern Kültür Elçileri’, Esra Ekmekçi Çalıcıoğlu, Levent Çalıkoğlu, Banu Çarmıklı, Oya Eczacıbaşı, Şeli Elvaşvili, Cem Hakko, Banu İpeker, Esra Özsüer, Maya Portakal Bitargil, Raffi Portakal, Okşan Atilla Sanön, Aslı Soyak, Asuman Şener, Rana Erkan Tabanca, ?Melkan Gürsel Tabanlıoğlu ve Taha Tatlıcı düzenlediler.


Kaynak:
http://www.radikal.com.tr/kultur/sanat_egitimi_icin_3_milyon_lira-1251249


Yorumlar
"Sanat eğitimi için 3 milyon lira" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Sanat eğitimi için 3 milyon lira ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.