ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Uğurlu dan Şeb-i Arus konseri

Ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, Sirkeci garında konser verdi.

16.12.2014

Uğurlu dan Şeb-i Arus konseri

Uğurlu, Şeb-i Arus etkinlikleri çerçevesinde yoğun ilgi gören Piyano Aşkı Anlatıyor, Semazenler Aşka Dönüyor projesini, geçen yıl da konser verdiği Sirkeci Garında gerçekleştirdi.

Konserde, yaşanmış olaylarla şiirlere, müzik ve görüntüler eşliğinde yer veren sanatçı, konserinin ilk bölümünde kalp ve aşkı, ikinci bölümünde ise vatan aşkını, Atatürk’ün vatan sevgisini ve çocukları anlattı. Konserin bir bölümünde, sema gösterisi de yapıldı.

Konser sonrası açıklama yapan Uğurlu, insanların Yunus Emre, Mevlana, Şems ve Hacı Bektaş-ı Veli ile farklı zamanlarda da olsa, aynı topraklarda yaşamanın onurunu duyması gerektiğini belirterek, "Bizler, bu topraklarda yaşayan insanlar olarak, sanatçıyı bırakın, bir yaprak tanesi bile olsak, bu muhteşem insanlarla aynı topraklarda yaşamaktan büyük onur duymalıyız. Çünkü insanı insan yapan, batıya aydınlığı götüren, insanlığa insan olmanın her türlü özelliğini öğreten bu insanlardır" diye konuştu.

Tuluyhan Uğurlu, "Şeb-i Arus törenlerinin sadece Konya’da yapılması gerektiği" yönündeki eleştirilere değinerek, "Kimileri diyor ki ’sadece Konya’da yapılsın.’ Ben Konyalıyım. Hepimizin dünyalar güzeli bir hazinesi bu. Her yerde yapılacak, konuşulacak, icra edilecek. Bu ülkede, sokaklarda, caddelerde, hanlarda, hamamlarda yüzyıllar boyunca sayfalar dolusu Kur’an-ı Kerim okunmuş. Şimdi Mevlana’yı sadece Konya’da mı anacağız? Olur mu böyle saçma bir şey. Bunları hep söylemek, hatırlatmak için bu eseri yazdım" değerlendirmesinde bulundu.
Bu haber Google arama motoru kullanılarak Kaynak Site olan bu site den alıntı yapılmıştır. Haberin tüm sorumluluğu kaynak siteye aittir ve sitemiz bu haber dolayısı ile sorumlu tutulmamalıdır. Buna rağmen haberin kaldırılmasını istiyorsanız lütfen yukarıdaki tekzip linklerinden haberin kaldırılmasını talep edebilirsiniz


Kaynak:
http://www.tarafsizhaberler.com/kultur/ugurlu-dan-sebi-arus-konseri-h5703.html


Yorumlar
"Uğurlu dan Şeb-i Arus konseri" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Uğurlu dan Şeb-i Arus konseri ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.